perjantai 25. huhtikuuta 2014

Itellan valikoiva moraali

Tein muutama vuosi sitten perheelle omapostimerkit. Isästäni löytyi sievä värikuva kesältä -38. Tuli bumerangina takaisin. Kuvassa esiintyvä piippu oli postin moralisteille liikaa.


Takaisin tuli myös isoisäni kuva, samasta syystä.


Isoisästäni en kerta kaikkiaan löytänyt yhtään kuvaa ilman piippua. Se on mukana jopa hänestä maalatuissa muotokuvissa. Hänen kohdallaan jouduin lähettämään nuoruudenkuvan koulupoikana. Isäni kohdalla kävi melkein samoin. Yritin alla olevalla kuvalla, jossa se piippu toki on mukana, mutta kouran peitossa. Läpi meni, vaikka synnintekoväline on ainakin asiantuntijan helposti nähtävissä. Itellan moralistit ovat ehkä vähän viattomampia sitten.


Mutta nyt vasta selvisi, että Itellan moralismi onkin valikoivaa. Jos roisisti kuvattu homo röökaa sätkää, se on pelkästään niin ihqua niin ihqua! 


Minusta Itella voisi tunkea uuden postimerkkiarkkinsa ihan tiettyyn paikkaansa, siihen jonka se niin ihqusti on itse kuvannut merkkiinsä:


13 kommenttia:

 1. Tom of Finland on kansainvälisesti arvostettu taiteilija, sinun isäsi ja isoisäsi eivät.
  Money talks. Olet Itellalle vain vaatimaton pienasiakas.(Ja niitähän voi kohdella miten tahansa.)

  Vieno

  VastaaPoista
 2. Eijei suinkaan. Tom of Finland on ektaa taidetta, jolloin on ihan sama, mitä on kuvattuna — sama vaikka olisi ollut tissi tai pippeli. Taiteessahan kaikki sallitaan. Isoisän kuva taas on — no, isoisän kuva, jolla ei ole mitään taiteellista arvoa, joten kaikkien säädösten tulee olla millintarkasti toteutettuina. Parempi antaa suomalaisten nuoleskella jonkun takapuolta.

  Tätä mieltä Itella on asiakkaistaan.

  VastaaPoista
 3. Ikävää, ettet saanut mieleisiäsi kuvia postimerkkeihin.Kyllä Itellan moraali on Rahavallan moraalia.

  VastaaPoista
 4. KR

  Kelvotonta toimintaa!

  Itellan eriarvoinen kohtelu näkyy myös sen perustehtävässä eli postinkannossa:
  Meille päiväposti tulee laatikkoon n. klo 10.45. Risteävän tien naapurit saavat postinsa vasta klo 14 -16!
  Kolme-viisi tuntia myöhemmin.

  Joka arkipäivä näin - jo vuosikausia.
  Aanulehdet sentään kaikille jo ennen kuutta.

  VastaaPoista
 5. Nythän sinulla on vankat perusteet vaatia piipullisia omapostimerkkejä! Viittaat vain tähän suurpainos Tom of Finlandiin!

  VastaaPoista
 6. Ajatelkaapas nykyaikana sellainenkin ajatusmahdottomuus (on nimittäin seuraava monelle, näin päin maailma on pohjolassa kääntynyt...) että on edelleen jossakin loukossa ihminen joka ei hyväksy homoseksualismia. Ei ainakaan julkisena joka tuutista tuppaavana ilmiönä.

  Mitenkäs sellainen outo lintu, vähemmistöihminen, friikki suorastaan, jäänne vanhasta kamalasta ajasta ja mitä vielä...niin miten sellainen ihminen voi tästä kaikesta ajatella?

  Taasko hän tuntee establishmentin, median ja kansan valtanemmistön raskaan painostuksen, pakkoeheytyksen suorastaan että: kyllä sinunkin pitäisi olla viimein kuten me melkein kaikki muutkin ja hyväksyä homoseksualismi seurauksineen ja ilmiöineen päivineen?

  Eli mitenkäs sellaisen heikon ihmisen osa?

  Tunnen yhden sellaisen elämäntapa-intiaanin.

  Minä. Ja on kai pari muutakin. En tykkää tuosta merkistä. Minulle se on suvaitsemattomuuden merkki, ei suvaitsevaisuuden.


  t. Taantumuksen torvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas torvi! Kun sen homoseksuaalisuuden olemassaolo ("seurauksineen ja ilmiöineen päivineen") ei lainkaan riipu sinun hyväksymisestäsi tai ei-hyväksymisestä. Homoseksualismi on olemassaoleva ilmiö, kantajalleen usein rasitus edelleenkin voimassaolevien ennakkoluulojen ja muiden homofobioiden ilmentymien takia.

   Poista
  2. Mitä sillä on väliä, jos joku ei hyväksy homoja? Tämän yksilön on pidettävä mölyt mahassa. En minäkään hyväksy monia asioita, mutta kun enemmistö ja järki ovat kanssani eri mieltä, niin en voi mitään. Tässä homoasiassa hyväksymättömyydelle ei ole yhtään järkevää syytä. Onneksi enemmistö suomalaisista kannattaa myös homojen emansipaatiota. Vähemmistö ei voi muuta kuin kiristellä hampaitaan.

   Poista
 7. Ne olivat kauniita valokuvia, joista olit halunnut tehdä omapostimerkkejä.

  VastaaPoista
 8. Väittely homoudesta ja suhtautumisesta siihen loppuu tällä palstalla tähän. Itse jutulla oli aivan toinen tarkoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko nämä omapostimerkit vai perheenne käyttöön, ja maksaisitte Itellalle niiden valmistuskulut? Jos näin on, niin en ymmärrä miksi he eivät suostuneet tekemään niitä.

   Poista
  2. Hyvä kun lopetit sen alkamaisillaan olleen(?) homouskeskustelun alkuunsa. Eivät ihmiset pysty keskustelemaan sellaisesta vakavasti, asiallisesti.

   Poista
 9. Rydmanille henk.koht. tiedoksi, eräänlainen kritikiin kritiikki, että noinhan se nykyään muutenkin menee mediassa ja "keskustelussa" että klassinen kanta homoseksualismiin (ei tuomitseva, mutta rajattoman vapauden kyseenalaistava) hiljennetään heti alkuunsa. Väärällä tavalla ajatteleva on foobikko, sairas, tyhmä ja rakkaudellisesti sokea. Leimaaminen foobikoksi on halpa temppu. Tosin oikeaoppinen leimaaja ei tule ajatelleeksi että samalla hän tulee nimittäneensä foobikoiksi noin 5/6 osaa ihmiskunnasta. Kova tuomio. Minäkin voisin jatkaa että nykyään on vallalla meidän homo"foobikkojen" foobikoita. Siltä se ainakin näyttää kun keskustelua seuraa. Siis vaiennettua keskustelua.

  No, homous ei ole maailman suurin ongelma. Minulle tuntemani homot eivät ole minulle minkäänlainen ongelma. Homoseksualismin poliittinen vyörytys (taustalla kullttuurimarxistien pyrkimykset) ja klassisen perhemallin rakenteiden hajottaminen se minua haittaa. Se suurin ongelma on Jumalan pelon ja terveen häpeän puuttuminen. (Myös minulta ne puuttuvat, totaalisesti). Tabuthan ovat aina, usein ainakin, olleet kulttuureja suojaavia muureja. Eivät jotain sellaista mitkä pitäisi ehdottomasti poistaa. Itella on siis reippaasti nykysuuntauksen asialla ja sama liberalismi on syynä myös postin palveluttomuuteen: postin kuljetuksesta puuttuu humaani itseisarvo samaan tapaan kuin noista postimerkeistä klassinen arvomaailma. Ihminen on kertakäyttötuote. Not made for eternity.

  t. Torvi

  VastaaPoista