torstai 25. syyskuuta 2014

Talvella voi olla kaunista, mutta...


Vilkaisinpa kerran asuntoni kulmalle, ja olipa nätti kevättalven päivä. Mutta maisemaan oli eksynyt henkilö, joka ilmeisesti minun tapaani oli fiksoitunut kesään ja helteeseen. Siinä hän istui ja odotti omaa aikaansa.

Aaaaa, kesän lapsi kun oon, säälittelen aina näitä tämänkin seudun täti-ihmisiä, jotka värjöttelevät läpi pitkän pimeän talven lumihuppu päällään. Voipaalan puistossa on tämä Elias Ilkan Lähteellä peilaava nainen,


ja Emil Wikströmin Marjattoja on kaksinkin kappalein, Visavuoren puistossa ja Valkeakosken kaupungintalolla:Olen ehdottanut monesti, että näille kylmissään hytiseville ressukoille pitäisi tehdä jotain sitten kun lumi tulee. Marjatan pipottaminen voisi olla jopa pienimuotoisen karnevaalin aihe, ja kyllähän Lähteen neitokin jotain peittoa ansaitsisi.

Mutta ei ole mennyt läpi. Niin välinpitämättömiä tämän talviurheilun maan ihmiset ovat kesäfriikeistä lähimmäisistään.

10 kommenttia:

 1. KR
  hitto noita liikennemerkkejä - niistä ei pääse koskaan eroon pilaamasta maiselmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hemmetti, niinhän onkin! Ja SIIHEN sinä sitten kiinnitit huomiosi... :)

   Poista
 2. AAAAA, tuo on sitten tarttuva korvamato! Melkein kuin "Soi kunniaksi Luojan".
  Liikennemerkkien ohessa toinen yleinen seikka, mikä häiritsee etenkin talvisia kuvia, on oranssit aurauskepit.

  Topparoikka-patsas Riihimäellä saa talvisin sentään valkoiset karvahatut ja keepit hartioilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikennemerkin poistaminen olisi vaatinut paljon ylimääräistä työtä, eikä olisi välttämättä onnistunutkaan tyydyttävästi. Annoin sen olla paikallaan tekemään kuvasta mahdollisimman realistisen. Silloin kuvaan kuulumaton lisäys ehkä erottuu vielä selvemmin? - Riihimäkiläiset ovat fiksuja kun vaatettavat patsaansa!

   Poista
 3. Havis Amandan ympärille on kuulemma rakennettu hotelli. Samaahan näille muillekin voisi suositella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vankilasta käsin ehdottaa. Sinnehän mä kesän lapsi joudun, kun kuljeskelen kotonani alasti! AAAAAA! Saihan se vastaava jyväskyläläismieskin juuri tuomion tiirailijan käräyttämänä.

   Poista
  2. KR
   itekin alastonvankeutta säikähin: kerran päivässä halki Paratiisin alastonna pihasaunaan kuljen. No samassa sellissä sitten tavataan.

   Poista
  3. Ameriikastahan tämäkin hullutus on meille tullut. Eräskin mies oli aamulla herännyt ja mennyt keittiönn panemaan kahvikullan tulelle armastaa varten, kun päivystävä moraalipartio ikkunasta huomasi että mies oli alasti. Poliisi tuli ja pani miehen käsirautoihin. Oikeudessa tämä soperteli olevansa kunnon perheenisä, eivätkä hänen tyttärensä ole koskaan nähneet häntä alastomana... Ja onpa jo täälläkin ollut kiivaita nettikeskusteluja siitä, saako isä kylvettää taaperoikäistä tyttölastaan.

   Poista
  4. KR

   Ämeriäkkylässä ne vasta tiukkapipoja ovat!

   Poista
 4. Vankilassa tulee olemaan tungosta. Itse olen aina aikuisena kulkenut alasti kotona. Pojatkin oppivat kysymään jo ovella "äiti onko sulla vaatteet päällä??", ennenkuin tulivat kavereiden kanssa sisälle.

  VastaaPoista