sunnuntai 12. lokakuuta 2014

VISKI


Aluehallintovirasto on Hesarin mukaan kieltänyt sanan VISKI käytön yksityisiltä bloggereilta. Vaikka itse en käytä juuri lainkaan alkoholia, ja vaikka makuasioissa olenkin enemmän konjakin ja calvadosin kannalla, kysyisin AVIn siveyspoliiseilta kumminkin, oletteko maistanut ylle kuvattua skottilaista VISKIÄ? Se on muutaman hyvän ystäväni mielestä todella maittavaa.

Orwell-terveisin

Kari Rydman

7 kommenttia:

 1. Savossa useimmista vanhemmista ja monista uudemmistakin taloista löytyy viski, isommista maalaistaloista usein kaksikin, joista toinen on yleensä tarkoitettu vieraiden käyttöön, ja siinä on enemmän lasia, kun taas toinen on jokapäiväinen talous- tai keittiöviski, jota voidaan käyttää vaikka saappaat jalassa. Viskillä on mukava kesäilloin istuskella vieraiden kanssa tai vaikka ihan itsekseenkin nautiskelemassa.

  Viski tunnetaan myös nimellä visti tai kuisti.

  VastaaPoista
 2. Onneksi se oli vain väärinkäsitys... mutta baarin omilla facebook-sivuillahan ei saa enää kehuskella alkoholijuomia, siis kävijät ja kommentoijatkaan.

  Näkkyy olevan tuota samanmerkkistä tököttiä tuolla kaapissa, mutta vain kymmenvuotiasta. Mie mieluummin oon "alla konjamiinipullon onnellisten tähtien", jos väkeville aletaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä tuo yhä kiristyvä kaikkien asioiden valvonta ja ihmisten tarkkailu alkaa vähän jo ahistaa. Ja kun lehdet vielä päivän kauhun (scare du jour) ohella melkein päivittäin kysyvät, oletko tehnyt sen ja sen aina väärin, kyllä meistä pian saadaankin tahdottomia robotteja, jotka käyttäytyvät niinkuin Isoveli milloinkin haluaa.

   Poista
  2. Kun se valvonta edes kohdistuis niihin vääryyksiin, mitä yhteiskunnassa ja Suomessa on, mutta että tavallisiin ihmisiin!

   Poista
  3. Katselin äsken hyviä ja huonoja uutisia, joissa irvailtiin opetushallituksen päätöstä seiskan, quun ja tsetan poikkiviivan palauttamisesta kymmenen vuoden kiellon jälkeen. Samassa yhteydessä keskusteltiin väärin tekemisestä yleensäkin - lehtien mielestä on paha, jos vaikka avocadopasta on virheellisesti valmistettu. Onneksi kuitenkin Tuomas Kyrö selvitti suomalaisuuden viisi perusmäärettä: kylmä, pimeä, tyhmä, ruma ja läski.

   Poista
  4. Voi voi, sehän on paljon helpompaa. Ja turvallisempaa. Isoilla rosvoilla on aina turvaväkeä korkeimmissakin piireissä. Niinkuin vanha kansa sanoi: "Iso rosvo päältä kattoo ku pieniä hirtetään"...

   Poista
  5. Tämä oli siis Sannalle. Uutisvuodossa irvailtiin viinamainoskielloille. Mistäpä tulevaisuuden lapset ja nuoret saisivatkaan tietää viinan iloista, ellei mainosteta? Ei varmaan ihan mistään! Ei niin mistään! :P

   Poista