tiistai 27. elokuuta 2024

Pragmaatikot vastaan influensserit

Suomalaiset ovat perinteisesti olleet pragmaatikkoja. Yrityksen ja epäonnistumisen kautta heille on vähitellen kehittynyt tapa toimia niin kuin kokemus on todistanut toimivaksi. Siihen liittyy myös ajatus ”pienimmän riesan” tiestä. Siitä uskoisin myös johtuvan sen, että suomalaiset naiset saivat Euroopassa ensimmäisinä ääni- ja vaalioikeuden.

Nykyinen someen tukeutuva media tekee parhaansa tämän pragmatismin hävittämiseksi. Sen huvittavin ilmenemismuoto on otsikoitu ”Oletko aina tehnyt X:n väärin?” Ihmisille uskotellaan, että on vain yksi oikeaoppinen tapa harjata hampaat, pyyhkiä pylly, tai solmia kengännauhat.


Vaarallisempaa on kuitenkin, että kaikkeen ihmisen elämiseen pyritään vaikuttamaan aatteiden ja ideologioiden pohjalta. Ihmisenä olemiseen ja ihmisarvoon pyritään vaihtelevan aggressiivisesti vaikuttamaan oikealla opilla, riippumatta siitä kuinka käytännöllistä tai tuloksellista tämä on.


Oikeaoppiset ideologiat kattavat elämän kaikki detaljit. Ihmisen arvo riippuu siitä mitä syöt, miten puhut, miten pukeudut, miten asut, miten liikut, jopa miten kuolet.


Ennen ihmisiä kurmoottivat papit, rosvoparonit ja voudit, tänään influensserit ja heidän takapirunsa poliitikot. Ja missä voi uumoilla pienenkin kärhämän syntyvän, vaikka kuinka pienessä vesilasissa tahansa, sinne säntäävät toimittajat toivorikkaina.


Ihmisyhteisöt pitää heidän mielestään saattaa epätasapainoon, hajottaa, ja lopulta usuttaa sekasortoon. Sitten valtaan päässyt Big Brother/Sister suitsii porukat, saa ne oikeaan järjestykseen. Kuolemantuomion uhalla. Ja rauha vallitsee kaikkialla, hautojen rauha.

3 kommenttia:

  1. Meillä on itänaapurissamme semmoinen superinfluensseri, joka on samalla kertaa niin rosvoparoni, vouti kuin poliitikkokin.
    Ja melkein on pappikin, vaikka käsikassarana käyttääkin Kirilliä.

    Meillä kun Suomessa epätasapainoa, hajoitusta, sekasortoa ja hämmennystä ilmenee, niin taustalta löytyy usein myhäileva Putin, vaikka proxyhämmentäjinä toimivatkin täkäläiset hyödylliset idiootit.

    VastaaPoista
  2. On sietämätöntä, että aina korostetaan naisten äänioikeutta, vaikka uudistus koski yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta myös suurimmalle osalle miehistä. Siis vielä kerran. YLEINEN JA YHTÄLÄINEN, ei vain naisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja tehtiin muutakin. Mutta ehkä tarvitsisit apua sietämiskykysi harjoittelemiseen, jos omia intressejäsi ei ole tässä lueteltu.

      Poista