tiistai 20. syyskuuta 2011

Tuoreimmat loukkaantumistapaukset
Samana päivänä kuin Jussi Halla-aho kirjoitti kuuluisaksi tulleen provokaationsa Facebookiin, kirjoitin minä lähes samansuuntaisen kommentin omalla puolellani naamakirjaa. Sanoin jotain sellaista, että jos kreikkalaisten asenteet ovat sellaisia kuin media kertoo, ainoa konsti saada maan hallinto kuriin on sotilasjuntta. En pysty siteeraamaan sen tarkemmin, sillä tekstini on kadonnut, ehkä koko keskusteluosiokin.

Poliittisista tarkoituksenmukaisuussyistä Halla-ahon tekstiä väänneltiin sen verran että saatiin "skandaali" aikaan. Presidenttiehdokas Lipponen käytti tilaisuutta hyväkseen ja heitti täyslaidallisen jätettä Timo Soinin ja Halla-ahon suuntaan. Älykkäänä miehenä Lipponen tietysti osasi lukea Halla-ahonsa oikein, mutta menetteli moralistiseen pikkupoliitikkotapaan. Teennäinen loukkaantuminen on tänään muotia, ja menee läpi mediassa.

Oletetaanpa, että EU panee kovat piippuun ja alkaa säädellä eurovaltioiden budjetteja ja taloustoimia. Voidakseen toimia näin EU:lla on oltava riittävät mahdollisuudet kurinpitoon ja riittävän kovat sanktiot huijareita kohtaan. Jos pelkkä paheksunta riittäisi, Kreikka olisi jo mallioppilas. Mutta ei ole, vaan kiemurtelee ja hangoittelee vastaan. Jotain muita keinoja pitäisi olla, mutta mitä - paitsi vastuuntuntoinen väliaikainen väkivaltakoneisto?

Mutta eihän tällaista saa sanoa edes vanha höperö sinecausa-professorikaan. Kun kuitenkin esimerkiksi hollantilaiset, saksalaiset ja The Economist-lehtikin vaativat oikeudellisia voimatoimenpiteitä edesvastuuttomia hallituksia kurittamaan, mitä he sitten tarkoittavat muuta kuin paheksuvia ja tuomitsevia lausuntoja? Millä tavalla Al Capone ja pojat taltutettiin Chicagossa? Sovittelevilla puheillako? Etteivät vaan tarkoita... Tiedätte Kyllä Mitä... Jota Ei Saa Sanoa Ääneen...

Koska olen tässä jo ehtinyt loukata eli olla eri mieltä monien kanssa, antaa sitten mennä loukkauslinjalla eteenpäin. Uusin "rasistifirma" Fazeriin kohdistunut loukkaantuminen johtui tästä kuvasta:
Helsingborgissa ilmestyvän sanomalehden kolumnisti veti herneen nenäänsä, näki kuvassa juopon, ja loukkaantui kiinalaisten puolesta. Hän sai heti loukkaantumisfalangin kokoon, ja sen pommitus on johtanut siihen että Fazer vaihtaa logoa. Minä tosin näen kuvassa vain sympaattisen ja iloisen kiinalaistytön, aivan yhtä sympaattisen ja iloisen kuin Lakupekka. Lakupekankin kielto johtui jonkun ulkomaalaisen ammattihäirikön mesoamisesta.
Mainitsin tästä jo lounaspöydässä tutulle pariskunnalle. Mutta huomasin että he molemmat katsoivat minua kiinteästi silmälasiensa läpi. Tarkoittivatko he pilkata minua, joka tihrustelin lehteä omien lukulasien avulla? Että minulla olisi muka huonot silmät? Mitä enemmän mietin pariskunnan käytöstä, sen vakuuttuneempi olen siitä että he yrittivät loukata minua vihjailevasti. Hymyilivät vielä ryökäleet minulle! Jos nyt jostakin pitäisi loukkaantua, niin tästä nyt ainakin. Tulen vaatimaan heiltä anteeksipyyntöä ja silmälaseista luopumista!

8 kommenttia:

 1. Ainakin minun profiilissani on tallessa kommenttisi jo ennen Halla-ahoa:
  "Ikävä sanoa, mutta sotilasvalta on ainoa joka siihen väkeen auttaa."

  VastaaPoista
 2. Ei Laku-Pekkaa ole kielletty. Tai oikeammin sitä ei ehditty kieltää, ennen kuin se katosi Chymoksen mukana. Ns. suvaitsevaisto ottaa Laku-Pekan kuitenkin johdonmukaisesti aina esille kun on kyse lakritsista. Fazerin negernylle ja Laku-Pekka ovat siis eri tuotteista ja koska suvaitsevaisto ei eroa ymmärrä, vaikka se on ilmeinen, niin uskon, että suvaitsevaisto on myös muissa asioissa yhtä tietämätön ja harhainen.

  Ps. katsoin muutama ilta sitten Suomi-tv:tä ja sieltä tuli pyytämättä ja yllätyksenä Halvan lakritsimainos: Tännän ostetan, Halvan maukasta lakritsa... Siis se ikivanha mainos, missä oli The Delta Rhythm Boys esiintymässä. Löytyy myös Youtubesta. Olin otettu ns. häpnadilla.

  Suvaitsevaisto on ollut mainoksesta aivan hiljaa. Eivät varmaan katso kaupallisia kanavia.

  VastaaPoista
 3. "Millä tavalla Al Capone ja pojat taltutettiin Chicagossa? Sovittelevilla puheillako? Etteivät vaan tarkoita... Tiedätte Kyllä Mitä... Jota Ei Saa Sanoa Ääneen..."

  Kun kerran kysyt, niin vastaan: muistaakseni Al Capone narautettiin veronkierrosta. En viitsi googlata kun on tässä muutakin, joten voin muistaa väärinkin. Muuten olen täysin samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
 4. O.A.: Minulta tuo oli estetty jotenkin. En löytänyt. Se katosi jo tuoreeltaan.

  Ano: Muistatko minkä tupakkamerkin logossa oli komea inkkaripäällikön kuva? Ehkä sitä ei vielä ole kielletty, ei kai suvaitsevaisuus sentään inkkareihin asti ulotu? :)

  Paukkis: Juu juu veroista (liippaa Kreikkaakin läheltä), mutta pantiinhan se rautoihinkin!

  VastaaPoista
 5. O.A. vieläkin: Ei löydy profiilistasi koko threadia, saati minun kommenttiani. Myös seuraavassa valitin, että kaiken aikaa satelee ilmoituksia kommenteista mutta mitään ei näy. Eikä näy. Olisiko joku poliitikko säikähtänyt ja estänyt jotain, siinä pelossa että hän joutuisi minun takiani samaan myräkkään? :(

  VastaaPoista
 6. Tupakkaa en muista, mutta Hota-pulveria myytiin intiaanin kuvalla ja sloganilla: "ota Hota, koko kota". Se oli meidän paikkakunnan kaivosmiesten käyttämä piriste 1960-luvulla. Yhtiö tarjosi pulvereita lievittämään kaivoshommissa tulevaa päänsärkyä, ja jokaisella oli taskussaan pulverilappuja, joita sitten tarjottiin toisille kuin tupakkaa ikään.

  VastaaPoista
 7. Kari, muinaisessa nuoruudessani oli piipputupakkamerkki jossa tuo inkkari oli, "Indian Blend" jos oikein muistan.

  Hannu

  VastaaPoista
 8. Hyvä kirjoitus asiasta:

  http://jalkijupinaa.blogspot.com/2011/09/juntan-jaljilla.html

  VastaaPoista