lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kesätoimittajan orgasmi: Sarasvuolle turpaan vaikka foulilla...

Median meininkien ihmettelylle ei tule loppua. Tämän viikon flopeista otan esimerkiksi keskiviikon 16.6. Iltalehden, jonka etusivulla julistetaan: Sarasvuo LYTTÄÄ suomalaiset!. Jutun alaotsikko väittää: Sarasvuon mukaan hänen päätöksensä astua avioliittoon parantaa maailmaa.

Molemmat väitteet ovat pahantahtoista valhetta. Toimittaja Petra Husu oli saanut käsiinsä Sarasvuon tuoreen asiakaskirjeen. Vahingokseen toimittaja julkaisee myös alkuperäiset sitaatit, joiden sisältöä hän vääristelee. Sarasvuo näet kirjoittaa ihan muuta: Minä menen kesällä naimisiin. Samalla sitoudun asioihin, jotka parantavat maailmaa. Tee sinä jotain vastaavaa. Lupaa jotain ylevöittävää, sellaista, joka kohottaa elämäsi uudelle tasolle. Jokainen sivistynyt ja täysijärkinen lukija huomaa, että tuleva avioliitto on saanut Sarasvuon hehkumaan, ja että hän tässä mielentilassaan tämän lisäksi aikoo sitoutua asioihin jotka parantavat maailmaa. Sivistynyt ja täysijärkinen lukija tietää myös, että yksityinen ihminen voi parantaa maailmaa aivan oikeasti omilla yksityisillä teoillaan. Lisäksi Sarasvuo innostaa lukijoitaan myös tekemään jotain positiivista ja ylevöittävää.

Toimittaja huomaa sanat 'Eurooppa' ja 'maanosa', ja äkkää, että hei, me suomalaisethan olemme nykyään myös eurooppalaisia! Ja parin ajatusvoltin jälkeen hän sitten julistaa, että kaikki eurooppalaiset eli myös suomalaiset ovat Sarasvuon mielestä epäonnistuneet elämissään pahan kerran. Todellisuudessa Sarasvuo kirjoitti näin:

Me olemme vanhojen, väsyneiden, työhaluttomien, tulevaisuuspelkoisten ja menneisyyteen hirttäytyvien etuilijoiden maanosa. - Nykymaailmassa ahkerat, säästäväiset ja taitavat maksavat myös laiskojen, taitamattomien ja tuhlaavaisten laskut.

Mistä ihmeestä toimittaja saa tuosta pääteltyä, että kaikki suomalaiset ovat elämässään epäonnistuneita? Mitään uuttahan Sarasvuo ei sano kuvaillessaan maanosaamme väsyneeksi ja tulevaisuuspelkoiseksi. Tuostahan ollaan jo Spenglerin ajoista lähtien oltu murheisia ja yksimielisiä. Mutta maanosamme asukkaista monet ovat myöskin aktiivisia ja ahkeria, ja juuri heitä Sarasvuo yrittää innostaa uusiin ponnisteluihin.

Jotta saisi Sarasvuon vielä huonompaan valoon toimittaja vetää päästään laajan kuvitelman tulevista ökyhäistä ja niiden satumaisista kustannuksista. Hei, onhan se nyt epistä, että Jarilla näyttää olevan paljon rahaa, ja hän voi halutessaan järkätä suuremmat hääjuhlat kuin Matti Meikäläinen! Ihan epistä!

Ainoa mitä toimittaja Husu ei mainitse pahantahtoisessa ja valheellisessa vuodatuksessaan on, että tuleva rouva Sarasvuo on ihan varmana ottanut aina mömmöjä, varmaan sylivauvasta lähtien. Mutta sen kertoivat varmaankin nettikommentaattorit moneen kertaan.

Kysyn ihan tosissani, mikä tarkoitus tällaisten juttujen julkaisemisella Iltalehden mielestä on? Toimittajien moraalistahan ei nykyään kukaan alan ihminen enää viitsi puhuakaan. Mitä tekoa sellaisella muka olisikaan tässä maailmassa, jossa valheet, katkeruus ja solvaukset ovat katu-uskottavuuden vähimmäisiä edellytyksiä.

2 kommenttia:

  1. Seuraavalla sivulla olisi sitten varmaan pakina, jossa toistettiin ikuinen klisee, että kun amerikkalainen näkee naapurilla uuden auton hän haluaa samanlaisen, mutta kun suomalainen näkee naapurilla uuden auton niin hän haluaa sen naapurilta pois.

    Tuo voisi pitää paikkansakin, jos siinä Suomen kansan sijaan puhuttaisiin suomalaisista toimittajista ;)

    VastaaPoista
  2. Toimittajat antavat kasvot ja äänen ei ainoastaan ihmisten kateudelle, vaan muillekin pimeille luonteenpiirteille. Ja tämä alkaa olla median valtavirtaa!

    VastaaPoista