keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Tervetuloa 1984! Tietämisen tuskast' pois!

Metsälehteen kirjoittaa kolumneja Metsäntutkimuslaitoksen professori Kari Mielikäinen. Uusimmassa kirjoituksessaan hän puuttuu ilmastohysteriaan:

Nykyisessä ilmastokeskustelussa on paljonkin väärää. Poliittisesti päätetyllä totuudella tutkijat luokitellaan maailman pelastajiin ja pettureihin. Kahtiajako vuohiin ja lampaisiin näkyy sekä tutkimuksen rahoituksessa että päättäjille esitettävän tiedon valikoinnissa. Pahimmillaan tietoja on salattu ja tutkimusaineistoja muokattu sopimaan etukäteen päätettyyn lopputulokseen.

Hän lisää:

Massiiviset neuvottelut, valtaisa byrokratia, saastuttamisen salliminen päästökaupan nimissä ja likaisen teollisuuden siirtyminen sopimuksen ulkopuolisiin maihin takaavat järjestelmälle varsin mustan hiilijalanjäljen, mutta sitäkin suuremman budjetin.

Minkälaisissa maissa on totuttu näkemään tieteenkin valjastamista politiikan palvelijaksi, suurta ja läpinäkymätöntä byrokratiaa, sekä massiivista salailua? Tietenkin diktatuureissa ja muissa pappisvaltaisissa yhteiskunnissa. Mutta me olemme myös kovaa vauhtia menossa kohti diktatuuria, ja meille valehdellaan yhtä sumeilematta.

Äsken yölähetyksenä nähty ranskalainen dokumentti Afghanistanin sodasta paljasti karmean totuuden maahan virtaavien rahojen kohtalosta. Sota on valtaisa bisnes. Pientä on se, että paikalliset pomot kähmivät surutta länsirahaa, ja rakentavat köyhien slummien päälle mahtavia palatseja itselleen. Pahempaa on se, että lännen liike-elämä ja järjestöt kahmivat avustuksista suurimman osan itselleen.

Esimerkkinä käytettiin mm. erään sairaalan lisärakennusta. Sen määrärahoista YK ja muuan italialainen järjestö kaappasivat "kuluihinsa" suurimman osan, ja loput menivät paikallisille jobbareille. He rakensivat kyllä sen lisärakennuksen, mutta jo neljän vuoden kuluttua on osoittautunut, että se on kokonaan käyttökelvoton ja romahtamisvaarassa. Ja jobbarien palatsi on ilmeisesti jo kohoamassa Kabuliin.

Obamalla ei ole pienintäkään mahdollisuutta lopettaa sotaa, eikä EU:nkaan piirissä ilmeisesti pidetä mitään kiirettä. On kysymys aivan liian suurista rahoista. Päättäjien henki tämmöisessä kuviossa on mitätön pikkuseikka. Jälleen valtaisa valheen verkko, jota ei sovi lähteä repimään.

Meillä on valmisteilla laki, jolla voidaan tehokkaasti estää ajatusrikollisuuden harjoittamista netissä ja muussa julkisuudessa. On käynyt ilmi, että siihen jätetään tarvittava soveltamisvara kaiken laisia tilanteita varten. Se on määrä hyväksyä ennen vaaleja, millä pyritään luonnollisesti estämään vallanpitäjiä uhkaava poliittinen liikehdintä.

Meille valehdellaan, meitä hämätään ja meitä johdetaan harhaan. Demokratiaa rapautetaan monin tavoin, ja aivan berlusconilaiseen tapaan pääosa mediasta on tiukasti ruodussa. Harvainvallalle rakennetaan vankkaa perustusta. Orwellin vuosi 1984 on lähempänä kuin luullaankaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti