maanantai 5. heinäkuuta 2010

"Heinää voi kyllä niitata tuolla tavoin, mutta ei pelaajaa!"


Kuvassa yllä Beckham suojelee tärkeintä ruumiinosaansa. Minä puolestani riskeeraan nyt päätäni joka kohta voi olla läpiä täynnä. Jalkapallokisojen ratkaisevat ottelut ovat vasta tiistaina ja keskiviikkona. Tähän mennessä on selvinnyt, että suurin osa ennakolta ylistetyistä joukkueista floppasi. Ranskan, Italian ja Englannin kohdalla järjestelmä natisee liitoksissaan. Noissa maissa kysytään todennäköisesti, onko mieltä siinä että joukkueet kootaan suurista ja upporikkaista tähdistä, joilla ei välttämättä ole halua tai kykyä pelata maajoukkueessa. Etukäteen suitsutetut tähdet kuten Messi, Ronaldo tai Rooney olivat aivan hukassa.

Etelä-Amerikan joukkueista selvisi pitkälle kaksi pientä mutta yritteliästä maata, Uruguay ja Paraguay. Mahtava ja suosittu Brasilia hävisi pienelle Hollannille. Rasisminkin uhalla arvelen, että hermojen hallinta ratkaisi paljon. Sama koskee yritteliästä Ghanaa, joka nousi Afrikan kirkkaimmaksi tähdeksi: ratkaisevalla hetkellä hermot pettivät. Jopa Argentiina putosi korkealta ja kovaa.

Ennen välieriä näyttää siltä, että hermot ovat parhaiten koossa kahdella luterilaisella Euroopan maalla. Hollanti lienee loppuottelussa, mikäli hermoteoriani pitää kutinsa. Ylivoimaisesti kauneinta, iloisinta ja tehokkainta peliä on kuitenkin esittänyt Saksa. Jos se selviää vielä Espanjasta, loppuottelussa puhutaan kahta saksan kielen murretta, pronssiottelussa kahta espanjan murretta.

Peli ei ole kuitenkaan vielä selvä. Pelkään pahoin, että Saksa saattaa joutua Espanjan niittokoneitten uhriksi. Espanja tulee yrittämään kaikkensa Saksan nujertamiseksi, varsinkin kun Müller on pelistä poissa. Katolisia joukkueita ei pidättele mikään, kun täytyy hämätä, näytellä ja vahingoittaa. Niiden kohdalla hermoteoriani on kuitenkin näyttänyt pitävän paikkansa. Jos Saksa tuon teoriani mukaisesti selviää Espanjasta, edessä saattaa olla ikimuistoinen loppuottelu.

Otsikossa on televisioselostajan klassikko. Toinen kuultiin ennen Brasilian ottelua: "Brasilia on tehnyt maaleja runsaalla kädellä". Ei kai nyt sentään Brasilia. Yksi Jumalan käsi poistui tosin itkien kentältä, mutta tilalle tuli heti toinen, oikein kaksikätinen veijari samalta kielialueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti