torstai 13. lokakuuta 2011

Suomen hiihto nousuun ev.luutn. Karjulan opein?

Otsikot huutavat: Hiihtomaajoukkueessa vain neljä jäsentä!

Tällä kertaa media ei ilmeisesti liiottele. 14 hiihtäjää on erotettu maajoukkueesta juuri ensimmäisen lumileirin alla. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, tapahtumat ovat edenneet seuraavalla tavalla:

Hiihtäjien sopimusasiat piti hoitaa kuntoon jo keväällä. Hiihtojohtajat eivät vaivautuneet keskustelemaan asioista. Kaiken lisäksi he tekivät salaa jo kesällä päävalmentajan kanssa pitkän jatkosopimuksen, josta kerrottiin vasta paljon myöhemmin. Hiihtäjillä olisi ollut asiasta paljonkin sanottavaa, mutta heidän kanssaan "herrat" eivät keskustele.

Nyt syksyllä leirityskauden alkaessa hiihtäjille lähetettiin sopimus allekirjoitettavaksi. Sen mukaan 1987 syntyneet ja sitä nuoremmat hiihtäjät joutuvat maksamaan saamistaan bruttopalkkioista 5% Maastohiihto ry:lle. Neljää hiihtäjää lukuunottamatta oltiin sitä mieltä että tuo oli kohtuuton vaatimus. Kieltäytyjät saivat uhkausviestin, jonka mukaan edustusura loppuu siihen paikkaan, jos allekirjoitusta tule.

Sami Jauhojärvi oli tiistai- tai keskiviikkoaamuna saanut viestin, jonka mukaan uudet sopimukset laaditaan tämän kuun aikana. Tuo viesti kumoutui seuraavana päivänä. Hiihtäjille ilmoitettiin, että heidät on irtisanottu maajoukkueesta. Piste. Puheenjohtaja Reijo Alakoski vahvisti asian YLElle torstaina: Maajoukkueessa on vain neljä hiihtäjää.

Jauhojärvi ihmettelee, miksi nuoria lupauksia näin sorretaan. Jos tuo 5% koskisi kaikkia, asian voisi vielä ymmärtää. Minä puolestani ihmettelen, että juuri nuoria lupauksia, Krista Lähteenmäestä alkaen, kohdellaan näin. Heillähän talous on vielä enemmän tai vähemmän alkutekijöissään, mutta Suomen menestys jo vakaasti hyppysissä.

Urheilujohtajat ovat olleet aivan oma ihmislajinsa niin kauan kuin muistan. Evp-majurin luonne ja kaksinkertaisen Y-kromosomin aiheuttama ruhjova maskuliinisuus ovat olleet edellytyksenä johtajan paikalle. Nyt hra Alakoski kavereineen on pannut paremmaksi. Käskytys tapahtuu postitse, käskijät ovat bunkkerissaan suojassa, ja protestoijat todetaan ykskantaan "sotamies Viirilöiksi". Sellaisille nappi otsaan, koska kuri on kaikessa tärkeintä, ei menestys sodassa tai kilpailussa.

Niin sitä pitää. Juuri kun alkoi näyttää taas hyvältä... Ei huolta, Norja ja Ruotsi, meidän johtajamme pelaavat peliä puolestanne!

3 kommenttia:

 1. Onnea huomisen merkkipäivän johdosta toivottaa 12 v. nuorempi kaima!

  Wikipediaa selaillessani huomasin, että kolmella tunnetulla suomalaisella Karilla on sama syntymäpäivä.

  Kari on lyhenne nimestä Makari tai Makarios, ja tarkoittaa onnellista. Mikäpä meidän on ollessa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaimaseni. Mikäpä meidän tosiaan on ollessa... :)

  VastaaPoista
 3. Karjulan pitäisi käydä sanomassa niille johtajille, että "Terlästä selkärlankaan. Omatoiminen marljamatkailu loppuu tähän."

  VastaaPoista