tiistai 17. tammikuuta 2012

Kaisa!

IL

Suokaa lukijat anteeksi, mutta pakko minun on vähän helkyttää karjalaista kannelta Kaisan kunniaksi. Epäilemättä hänen valintansa vuoden urheilijaksi oli oikein ja itsestään selvää. Nuori nainen on ulkonäöltään ja käytökseltään herttainen ja ihastuttava, mutta voidakseen olla kovan lajinsa maailmanhuippu hänessä täytyy olla valtava määrä sitkeyttä ja kovuuttakin. Tämä yhdistelmä minua askarruttaa ankarasti ja ihmetyttää isosti. Huippu-urheilu on kovaa ja armotontakin leikkiä. Huipulla pysyminen on haaste sinänsä, eikä se ole onnistunut ollenkaan kaikilta suomalaisiltakaan mestareilta.

Viehättävä, herttainen käyttäytyminen ja ulkonäkö ja hyvin älykäs esiintyminen, sekä toisaalta huippu-urheilijan kovuus ja sitkeys tuntuvat yhdistyvän Kaisa Mäkäräisessä harvinaisen kauniilla tavalla. Nuoren naisen henkinen rakenne vaikuttaa lujalta ja terveeltä. Terävä sarkasmi kiitospuheessa väläyttää esiin myös vahvan itsetunnon, jota "viime aikaisista artikkeleista päätellen kovasti ampumavalmennuksesta kiinnostuneet urheilutoimittajat" eivät heilauta. Kostaa yrittävät tottakai, heti kun saavat tilaisuuden. Semmoisia kehveleitä monet heistä ovat, juopuneita omasta vaikutusvallastaan.

Onneksi pääsemme seuraamaan Kaisan uraa Yleisradion kautta. Muut hiihtäjät onkin kätketty kaupallisten maksukanavien kätköön, mikä on aivan sikamaista. Anteeksi siat.

2 kommenttia:

  1. Vanha isäni harmitteli myös hiihtojen maksukanaville menoa. Oli hommannut oikein kortinkin, vaan ei ollut televisionsa sitä hyväksynyt. Niiden kanssa näkyy olevan muutenkin jotain ihmeellistä, kävin juuri tänään naapurissa ihmettelemässä maksetun kortin toimimattomuutta.

    VastaaPoista
  2. Kaisa on hyvä ja edustava valinta, vaikka itse liputin Robert Heleniuksen puolesta. En tiedä, oliko Robbe edes listoilla.

    Suomen urheilun taso on jollakin tavalla romahtanut. Ennen oli vara valita monesta ehdokkaasta. Pahin valintamoka koskaan oli, kun maailmancupin voittaja Kalle Palnder jäi kakkoseksi kauniille uimarineitoselle, joka on voittanut vain yhden suuren kisan.

    Ei Vuoden urheilija valinta saa sentään missikisa olla.

    VastaaPoista