keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Missä sukupuoli, siellä ongelma - joillekin



Lehdissä on kerrottu Opetushallituksen uudesta dekreetistä, jonka tarkoitus on muuttaa koulujen opetusta "tasa-arvolakien vaatimaan" suuntaan. Kehotan kaikkia tarkoin tutustumaan tähän oppaaseen.

Siinä on kaikenlaisen itsestäänselvyyden lomaan sijoitettu hyvin vahvaa ideologista aineistoa. Vaaditaan "sukupuolitietoisuuden" ulottamista kaikkien aineitten opetukseen, torjutaan "sukupuolineutraalit" ajatukset hämäyksenä (koska sukupuolisuus on kaikkialla), todetaan "heteronormatiivisuus" pahaksi asiaksi, korostetaan erityisesti nais-, homo-, lesbo-, trans- ja intersukupuolisuutta (siis pikkulastenkin kohdalla), vaaditaan "suurmiesten" kyseenalaistamista historiassa, kehutaan muiden kielten "neutraaleja" pronomineja kuten "hen" ja "ze", kehotetaan etsimään uusia sanoja "lakimiehen" ja "virkamiehen" korvaamiseksi jne.

Taideaineissa korostetaan sukupuolisyrjinnän paljastamista historiallisissakin yhteyksissä, väitetään ihan pokkana että naissäveltäjiä on ilmaantunut vasta "tämän sukupolven aikana", vaaditaan että tytötkin saavat soittaa rumpuja,  ja niin edespäin. 

(Jäin epätietoiseksi siitä, miten käymälöiden käy. Tietenkään pojat eivät saa mennä tyttöjen vessaan, koska sukupuoli ja häirintä jne. Mutta minne sitten tasapuolisuuden nimissä kaikki vähemmistöt menevät? Sillä, kuten todetaan, biologia ei määrää sukupuoli-identiteettiä...) 

Kouluihin on saatava sukupuolitietoisuutta valvovia elimiä, ja paljastettava ja torjuttava niitäkin vääriä ajatuksia jotka saattavat piillä näennäisesti jopa tasa-arvoisen ajattelun taustalla.  Kirjoitustyyli muuttuu selvästi kun puhutaan maahanmuuttajista, joilla saattaa olla vähän erilaisia käsityksiä asioista. Tietysti, onhan edellä ihasteltu muitten kulttuurien tärkeyttä ja hienoutta, ja tuomittu kaikenlainen "rasismi", olipa se sitten kuinka "piilevää" tahansa.

- Mitenkä tuleekin mieleen taistolaistaikojen "Pälkäneen paperit"! Ja kiellettyjen sanojen ja ajatusten luettelo senkun paisuu, puhtaasti Orwellin dystopian hengessä. Vastenmielistä. Ei elämä tällaisessa maailmassa enää tunnu kovin innostavalta...

7 kommenttia:

 1. Tapio Puolimatka on keksinyt sanan ilmeisesti vastakohdaksi sanalle "heteronormatiivisuus" - pervonormatiivinen. Kuvastaa varsin hyvin asennetta.

  Minusta on hyvä asia, että poikia ei pakoteta pojan muottiin ja tyttöjä tytön muottiin, mutta en väitä etteikö jokin tuntuisi hieman ylilyönniltäkin, tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RH, juuri tuo muottiin pakottamisen välttäminen on Opetushallituksen paperissa sitä itsestäänselvyyttä. Mutta siihen on sekoitettu kovin paljon sitä tuikeinta ääriajattelua vähemmistöjen suojelun verukkeella. Ja historian taannehtiva moralisoiminen ja arvottaminen on suorastaan ajattelua typistävää.

   Poista
 2. KR /Karipoikanen

  eikös oo hyvä ettei enää olla virassa! = kolme kertaa :::)

  VastaaPoista
 3. "Eurooppalaisen" tulee olla sukupuoleton, väritön, uskonnoton, traditioton ja arvoiltaan historiaton ja valtioton....pervonormatiivinen.
  "Muut" saavat olla, ja mieluummin vieläpä sitä hyvin mielellään, stereotyyppisesti miehiä ja naisia, värillisiä, uskonsa tunnustajia ja ohjaamia, heteronormatiivisia, patriarkaattisia, nationalistisia...

  Tätä kulttuurista itseinhoa voisi nimittää myös etniseksi itsemurhaksi, kulttuuriseksi impotenttiudeksi ainakin. Me kuohimme itsemme ja kannatamme aisaa muille. Annamme muiden olla ihmisiä, kiellämme itseltämme ihmisyyden ja haluamme olla ohutta yläpilvistä ideaalia. Eikö tämä ole aika scifiä jo?
  Ette ole enää virassa, joo, mutta eikö silloin 70-luvullakin ollut omat käärmeensä joita ajettiin pyssyyn, kouluissakin? Tosin ottaisin mieluummin nekin käärmeet kuin nämä.

  jk

  VastaaPoista
 4. Hyvä puolisukuinen multinormatiiviväki

  Se on tuo Darwin paljon pahaa saanut aikaan, kun siihen evoluutioon lykkäsi sen aivon sinne tikapuitten päähän. Ja vielä sukupuolisen lisääntymisen salli !
  Vaikka aivottomana ameebana ois palio helpompata ollu !

  Ei ois siinä intertranssit silmille hyppimässä ( silmättömyys siis etu ! ).
  Jälkipolvet veännettäis markkinoille kyljestä kuromalla.

  Eikäpä ois mantelitumake- kontra frontaalilohkoristiriitoja.
  Mistäpä sitä ameebasta tietää ees, missä päin on sen frontaalipää !

  Mutta Darwin ei piitannut varoituksista !
  Ja tähän on tultu !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   suattaa olla tekmistä myös sillä kun koulu on palkinnu tytöt, ant., tai siis opetussuunnitelmat on tehty sellaisiksi ettei poj, ant., oo sen jälkeen pärjänneet koulussa ja jääneet pelkiksi voimamiehiksi toisen sukupuolen vallatessa yhteiskunnan päättävät paikat; sieltä nyt veivaavatten semmosia määräyksiä ettei pojilla enää mittää tee, kuhan pullistelevat saleilla peilien eessä. amen.

   Poista