tiistai 10. maaliskuuta 2020

Päätösasiakirja

(Kuva Ursan uusimman Tähdet ja avaruus -lehden 2/2020 kannessa).


Tähtitieteen neuvoston avaruusasiain jaoston päätös.

1. Orionin tähdistön alfatähti Betelgeuze saattaa päättää ylijättiläismäisen elämänsä milloin tahansa. Orionin tähdistö Wäinämöisen viikatteineen kuuluu kiinteästi Suomen varhaisimpaan kulttuurihistoriaan. Tänään katselemme sitä sellaisena kuin se oli pyöreästi arvioituna vuonna 1380. Vertailun vuoksi toteamme, että sinänsä vanhahko Turun tuomiokirkko ei enää lainkaan muistuta sen varhaisvaihetta 1300-luvulla. 


Tämän vuoksi edellytämme, että Museovirasto ryhtyy kaikkiin lain mahdollistamiin suojelutoimiin Betelgeuzen suhteen sen olojen vakiinnuttamiseen nähden. 
Samalla edellytämme, että Unesco julistaa Orionin maailmanperintökohteeksi.

Tämän lisäksi jaosto on päättänyt


2, että mikäli Betelgeuzelle viranomaisponnisteluista huolimatta kävisi kalpaten, asian herättämän maailmanlaajuisen huomion vuoksi Orionin tähtikuvion omistamisen suhteen on oltava nopeita omistusoikeuden kirjaamiseen nähden, ja säätiö perustaakin kiiruusti Tampereelle yhtiön nimeltä UROS Life (Universal Resque Operation Society), joka omistaa tähtikuvion haahmon sen kahdessa tulevassa muodossa:


a) sellaisena jossa Betelgeuze loistaa kirkkaammin kuin täysikuu, ja 

b) sellaisena jossa Betelgeuze on kadonnut.

Yhtiö voi tämän jälkeen liisata tähtikuviota suurfirmoille rajoitettuun operatiiviseen käyttöön mukiin menevällä hinnalla.

Sääksmäessä 9.3.2020
Cuningas de Rapalum
puheenjohtaja, yksinoikeutettu ainoa jäsen.


Huomautus:
Joku saattaa harhautuneessa ja nurkkapatrioottisessa hengessä väittää, että yllä julkaistulla päätöksellä ei olisi mitään realistisia toteutumismahdollisuuksia. Tämä on taantumuksellista valeinformaatiota. Jo 1970-luvulla jalosti ja epäitsekkäästi ajattelevat edistykselliset voimat julistivat: "Olkaa realisteja, vaatikaa mahdottomia!" Kun syvät joukot vakuuttuvat vaatijoiden ylivoimaisesta henkisestä ja moraalisesta tasosta, he ryhtyvät hajottamaan epäoikeudenmukaista yhteiskuntaa, ja niin - yhdellä iskulla - mahdottomuus muuttuu realiteetiksi! Älkäämme siis sulkeko mitään rajoja, vaan avatkaamme ne sepposelleen!

2 kommenttia:

  1. KR

    ja vielä ilkisit 'syyttää' meikäläistä kryptismystisyydestä!

    VastaaPoista
  2. Naulan kantaan. Ajoitus nappiin. Ajanjakso vuodelleen -vai heittikö yhdellä. Kiitos pojanpojastasi.

    VastaaPoista