torstai 25. marraskuuta 2010

Vihaa lietsotaan - väen väkisin

Päivi Lipponen ja usea muukin niin kutsuttuun suvaitsevaistoon kuuluva kirjoittaja ehti Tampereen murhapolton jälkeen repäistä rajuja syytöksiä suomalaisia, omia maanmiehiään vastaan. Lipponen manasi kansaa kaduille osoittamaan joukkovoimaa, ja varmemmaksi vakuudeksi viittasi 30-luvun Saksaan, jossa ulkoparlamentaarisella toiminnalla luotiin pelkoa.

Nyt Lipponen pyytää vähän anteeksi, mutta ei siltikään anna periksi: "Käsitykseni siitä, että ihmiset jakavat huoleni kansakunnan tilasta ja rasismin vahvistumisesta, on saanut tukea".

Suomalainen itseinho ja itsensäsyyllistäminen on todellinen kansantauti. Tänään, vaalien alla, sitä käytetään surutta hyväksi puhtaasti poliittisten tavoitteiden edistämiseksi. Ristiriita todellisuuden ja propagandan välillä kärjistyy sitä vauhtia, että suomalaisten ylivoimainen ja todellisuudessa aivan rauhallinen enemmistö alkaa vähitellen hermostua. Kaduille tätä enemmistöä ei saa, mutta vaalipäivinä äänestysuurnat saattavat sisältää melkoisen protestin. Tai, mikä on vielä todennäköisempää, äänestävien osuus äänioikeutetuista pienenee yhä. Ei näytä kovin hyvältä.

3 kommenttia:

  1. Lukiko kari tuota panun uusinta blogikirjotusta, missä kyllä ihan hakkaamalla hakataan pyöreepala kolmisota reistä sisään, kaveri sekoilee jo noilla vainoharhasilla äärioikeisto ja rasismikirjotuksillaan..

    VastaaPoista
  2. En ole aikoihin jaksanut Panua lukea.

    VastaaPoista
  3. Niinno kaverin kirjotustyyli ja otsikot onki vähän kuin iltalehtee lukis. Mutta tuosta itseinhosta, monia ns. nuoria"suvaitsevaisia maailmankansalaisia" tuntuu tosissaan vaivaan tuo että hävetään olla suomalaisia, mistähän se oikeen juontuu..

    VastaaPoista