lauantai 2. kesäkuuta 2012

Eipä aikaakaan, niin voi kauhistus!

Onko kukaan todella huolestunut lehdentoimittajien mielenterveydestä? Heidän, jotka kertovat meille päivittäin mitä kauheuksia maailmassa on tapahtunut, tapahtuu luultavasti juuri, ja tulee ihan varmaan pian tapahtumaan. He jakavat meille tietoa hyppysellisen kerrallaan, mutta tietävät varmasti enemmän kuin raaskivat kertoakaan.

Enää ei riitä, että joudumme syömään ruokaa joka on täynnä geenejä! Geenimyrkytyshän siitä tulee! Mutta kuolema sattaa olla vielä lähempänä, jo nyt, alkavana kesänä! Tappajamehiläiset tulevat! Tappajahyttyset tulevat! Tappajahelteet tulevat! Ilmastonmuutos tulee ja ajaa Afrikan neekerit tänne! Ja nyt tulee lopullinen niitti: Andromedan galaksi on juuri syöksymäisillään meidän päällemme! Se ei mene ohi vaan tulee suoraan päin, kerrotaan, ja sen vauhti on hirmuinen: satakymmenen kilometriä sekunnissa!

Tietäähän sen miten siinä käy! Otsikot huutavat, että aurinko syöksyy paikaltaan kauas pois! Toimittajat yrittävät lohdutella että galaksit ovat tyhjää täynnä, mutta katsokaa taivaalle! Aivan täynnä se on tähtiä, ja jos saman verran tulee lisää hirmuisella vauhdilla, minne ne muka mahtuvat? Kyllä se nyt pahalta näyttää, eikä aikaakaan ole ollenkaan liikaa, vain vaivaiset viisi miljardia vuotta enää!

Eipä ihme, että toimittajat näkevät oman mielenterveytensä murtumisen ikäänkuin peilikuvana muissa ihmisissä. Prinsessa Victorian silmissä oli kyyneleitä sukulaisen hautajaisissa: "Victoria MURTUI!" Joku toiveikas ei päässytkään huuto-, vetkutus- ja käsienheilutuskisan finaaliin, ja hän LUHISTUI! Tavallisia lauseitakaan ei haastateltu voi päästää ilman että toimittaja kuulee maailmanlopun enteitä: "Ei se kaheksankymppiä oo mikkään hyvä tulos, Seppo Räty JYRÄHTÄÄ!"

Kuva- ja videotulva saa toimittajat suunniltaan. "Skandaali! Lissulta unohtuivat pikkarit kotiin! Katso kuvat!" "Ei hyvänen aika, nyt taisi kyllä peppu vilahtaa! Katso kuvat!" "Ei mitään rajaa enää! Tuo on ihan varmana TISSI! Katso kuvat!"

Palvellessaan meitä tomittajat joutuvat jatkuvasti oman korkean moraalinsa sortumiselle alttiiksi. Moraalihan on jo sortunut kaikilta liike-elämän ja politiikan johtajilta. "Jutta Urpilainen salaseuran kokoukseen VERONMAKSAJIEN RAHOILLA!" (Bilderberg-kokoukset ovat salaseura, koska toimittajat eivät pääse mukaan). "Jutta Urpilainen syö ja juo VERONMAKSAJIEN RAHOILLA!" (Sillä veronmaksajathan hänen palkkansa maksavat).

Samalla kun odottelemme mikä mahtaa olla huomispäivän scare du jour, toivokaamme toimittajien jaksavan edes vähän vielä. Siinä toivossa jaksamme runsain joukoin ja varmoin käsityksin kommentoida geeniruokaa, tappajahelteitä ja tappajagalakseja nettisivuilla. Toivottavasti meitä kommentoijia kuunnellaan herkällä korvalla, aidosti kiinnostuen, sillä me kommentaattorithan olemme kansa, ja kuten me viisaat (ja poliitikotkin) tiedämme: vox populi = vox Dei!

4 kommenttia:

 1. Juuri näiden seikkojen vuoksi jätän nuo journalistisesti ala-arvoiset kyhäelmät kaupan telineisiin.
  Lapsena vanhemmat ja kansakoulu koettivat juurruttaa jonkinlaiset käytöstavat. Esimerkiksi tirkistelyä tai juoruamista pidettiin pahana. Niinpä en suostu katsomaan kuvia unohtuneista pikkareista tai lukemaan juttua siitä, kuinka Päivi Räsäsen pojalla on pitkä tukka, vaikka Raamattu kieltää.
  Puhumattakaan nyt jostain talousvaikuttajien kokouksesta, josta saattaa olla valtiovarainministerille ihan hyötyä työssään.

  Roskatoimittajien pois raivaaminen on helppoa. Ei osta heidän tekeleitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit... Mutta sitten on tuo nettilehti, yhden klikkauksen päässä...

   Poista
 2. Mutta onneksi sentään maailmanloppua on siirretty.

  Se tulee kuitenkin tappajagalaksia ennen.

  VastaaPoista
 3. KR

  ja entäs tuon päivittäisen, viikoittaisen, vuosittaisen sään kanssa vehtaaminen!

  Tomittajilla varmaan koko garderooppi mukana liikkuessaan.

  VastaaPoista