maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pirlo, parempi kuin Da Vinci ja Michelangelo?

Tätä rankkaria Da Vinci ja Michelangelo eivät olisi 
pystyneet laukomaan! (Kuva: Ilta-Sanomat, Efrem Lukatsky)

Kaikkihan sen tiedämme, että jalkapallo on kulttuuria ihan sen ytimessä, ja että se myös on syvällistä historiaa. Asia vahvistui kun luki maanantain iltalehtiä.

Ilta-Sanomat kertoi, että pelintekijä Pirlo on Da Vinciin ja Michelangeloon verrattavissa oleva nero. Tämän lisäksi maalivahti Buffon on ehkä Italian historian paras maalivahti. Väitän kyllä, että Pirlon tapaista rankkaria Leonardo tai Michelangelo eivät ikinä olisi pystyneet vetämään. Toisaalta Buffonin kohdalla voisi kuitenkin kysyä, eikö Julius Caesar kuitenkin olisi ollut parempi maalivahti. Olihan hän sentään mies joka heitti arpaa ja ylitti Rubiconin.

[Lisäys 26.6.12: Caesarin hyväksi voidaan laskea, että hän onnistui ottamaan kiinni Vercingetorixin. Miinusta on, että hän sai varoituksen ("Cave Idus Martias"), ja siitä huolimatta järjesti itsensä paitsioon, jonka seurauksena Brutus kumpaneineen teki oman maalin.]

Italian voitto loppuottelussa voi kaikesta huolimatta olla vaarassa, sillä Portugalin Christiano Ronaldo on lehden mukaan maailman ehkä paras pelaaja, joka voi voittaa kultaa lähes yksin. Edes Elmo ei voittanut jääkiekkomestaruutta yksin, olihan hänellä sentään joukkueessa se Petkelström ja mahdollisesti joku muukin.

Iltalehden mielestä Italian voitto Englannista oli myös Italian historian suurtapauksiin verrattava, nimittäin Pyrrhoksen voitto. Tuo kreikkalainen soturikuningashan sanoi Italian maaperällä että "vielä yksi tällainen voitto, ja olen hukassa!"

Varmaa on vain, että loppuottelussa pelaa maa Iberian niemimaalta, sekä toinen akselivalloista. Iberian niemimaalla on kulttuuria ollut jo ikimuinoin, ja sekä Heidelbergin että Neanderthalin ihmiset seikkailivat jo siellä. Toisaalta voimme kuitenkin ottaa huomioon mistä maasta näiden ihmisten jäännöksiä ensimmäiseksi löydettiin, ja päätellä iltalehtien urheilutoimittajien järkkymättömän historiallisen päättelykyvyn ansiosta jo etukäteen voittajan. Se on Saksa.


4 kommenttia:

 1. Kerrankin jotain mielenkiintoista potkupallosta - tähänastisen käsitykseni mukaan siinä vain miljonäärit potkivat kuollutta sikaa keppien väliin ja hämärästä syystä miljoonat katsovat asiaa innoissaan.

  VastaaPoista
 2. Joskus nuo iltapäivälehtien tyylikukkaset huvittavat mutta usein ikävä kyllä myös ärsyttävät. Mutta asiaan:
  Paul-niminen mustekala tiesi nämä jalkapallotulokset etukäteen, mutta se on jo siirtynyt mustekalojen taivaaseen. Paremman tietäjän puutteessa kokeilin Googlefight - proseduuria. Mario Balotelli voitti sekä Manuel Neuerin että Iker Casillasin selvästi.

  VastaaPoista
 3. "-- eikö Julius Caesar kuitenkin olisi ollut parempi maalivahti. Olihan hän sentään mies joka heitti arpaa ja ylitti Rubiconin."

  Eikös aravanheitto sentään viittaa paremminkin erotuomarin tehtäviin?

  VastaaPoista
 4. Caesar otti kiinni kaikkein vaikeimman, nimittäin Vercingetorixin, gallien suuren soturikuninkaan!

  VastaaPoista