tiistai 28. elokuuta 2012

Autot ilmehtivät


Autojen ulkonälö kertoo paljon niistä mielteistä joita sen tahdotaan herättävän. Usein niiden nokalla on selvästi ihmisen tai eläimen kasvot, eikä ole epäilystäkään siitä etteivätkö autojen ostajat mielellään haluaisi itsekin vähän muistuttaa autoansa. Tässä on ensin viisi kuvaa moottoriharrastajan sivustolta Oma Aika.

Ylinnä on urheiluauto, joka on selvästi 'kiltti'. Sen 'suu' on nauravainen ja 'silmät' suorat ja vilpittömät. Näyttäisi siltä että myös matkustajat ovat autonsa kaltaisia. Alla on taas vanhan polven virkamies 1930-luvulta, asiallinen ja jämpti:


Voimakärry alla on vahva työntekijä, vähän yksioikoinen ehkä. Mutta kukapa liejussa ja viidakossa ajokiltaan hienostuneisuutta odottaisi:

Tämä taas on paha kaveri maantiellä. Irvistävä suu ja pullottava otsa muistuttavat vähän jotain ilkeämmän luokan haikalaa:


Tässä on kova mutta asiallinen vauhtikaveri. Se suussa irvistävät kuitenkin terävät hampaat varoittamassa niitä jotka eivät osaa heti väistää:


Alimmainen kuva on jonkun autolehden nettisivulta. Tätä autoa ja sen kuskia on syytä väistää. Ilme on ilkeä, ja sanoo: "Olen paha isommillenikin - olenhan sentään Audi!" Ei ihme että varoitusmerkki, neljä isoa ympyrää, on lätkäisty oikein isolla avoimen, haukkaamisvalmiin suun päälle!


Monien citymaasturien ilmeet ovat samaa luokkaa kuin niiden käyttäytyminen moottoriteillä. Isommat ensin, ja luuserit väistäkööt vaikka ojaan!

Sano millä ajat, ja minä kerron millainen olet!


5 kommenttia:

 1. Kun parivuotias tyttäremme 80-luvun alkupuolella näki vanhan Anglian, hän kysyi: "Miksi auto on murjollaan?"

  VastaaPoista
 2. Jaha, uteliaisuus heräsi. Minun autoni on Toyota Yaris. Osaatkos kertoa? Objektiivisesti ;)
  Dessu

  VastaaPoista
 3. Roope, autosi perusteella olet tosi fiksu, miellyttävä, sivistynyt, komea, henkevä, sanalla sanoen täydellinen mies! Muuten, minullakin on Yaris. Punainen. Tykkään siitä kovasti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos luonnehdinnasta, tuntuu oikein pätevältä. (Tiesin muuten autosi merkin).
  Dessu

  VastaaPoista
 5. Dessu, totta kai arvioni on pätevä, kun se kerran liittyy omiin kokemuksiini! Ja Yaris-mies on niin fiksu että osaa päätellä keskustelutoverinkin automerkin! :)

  VastaaPoista