perjantai 10. helmikuuta 2017

Vaihtoehtoinen totuusKaikki televisiokanavat keskeyttivät ohjelmansa, ja verkkolehdet vierittivät punaista banneria jossa luki "BREAKING NEWS!" Ryntäsin television ääreen. Lähetys katkeili, lumisadetta ja kohinaa, välillä näytettiin vakavailmeisen naisen kuvaa. Sitten häiriöt lakkasivat, ja nainen alkoi puhua.

Nainen oli Hillary Clinton, ja hänen taustallaan oli Yhdysvaltojen lippuja. Hän puhui tähän tapaan:

"... näyttää siltä, että kohtalokas aika-avaruuden anomalia on väistymässä. Kauan on arveltu, että meidän universumillamme on rinnakkaismaailmoita, jotka sijaitsevat samassa koordinaatistossa kuin omammekin. Nyt tämä olettamus on osoittautunut todeksi. Anomalia, joka siirsi meidät muutaman kuukauden ajaksi toiseen, rinnakkaiseen maailmaan, on ilmeisesti ollut epätäydellinen, ja koskenut vain Amerikan mannerta."

"Tämä on käynyt meille hyvin selväksi, kun olemme käyneet läpi muualta maailmasta tulleita raportteja. Niiden mukaan Yhdysvaltojen presidentinvaalit olisi voittanut liikemies Donald Trump, joka heti virka-asemansa alussa allekirjoitti joukon maailmaa säikäyttäneitä määräyksiä."

"Yhdysvaltojen presidenttinä ilmoitan täten muulle maailmalle, että voitin viime syksynä vaalit usealla miljoonalla äänellä, ja että kaikki mitä Amerikan Yhdysvaltojen presidentiksi luullun liikemies Trumpin on arveltu päättäneen, on kadonnut olemattomiin, ja palannut rinnakkaistodellisuuteen, joka sivumennen sanoen ei vaikuta kovinkaan miellyttävältä :"

"Olen tänään keskustellut useiden valtionpäämiesten kanssa tapahtuneesta, ja voin ilokseni kertoa, että niin Saksan liittokansleri Merkel, EU:n pääsihteeri Katainen, kuin Venäjän presidentti Medvedev ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä asioiden saamaan käänteeseen. Olen lähettänyt myös sähkeen uuden osavaltiomme Meksikon väliaikaiselle kuvernööri Schwarzeneggerille, jossa onnittelen kaikkia osavaltion asukkaita, ja yhdyn heidän riemuunsa siitä, että valtioden välistä muuria on nyt alettu purkaa."

Tämän lähetyksen jälkeen ruutuun ilmestyivät pääministeri Bernerin vakavat kasvot. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen ja Euroopan taloussuhteet ovat nyt saaneet aivan uuden ulottuvuuden, ja että esimerkiksi maamme tiestön ja muun infrastruktuurin kehittyminen voi nyt edetä nopetetussa aikataulussa.

Lähi-idän kirjeenvaihtajat kertoivat valtavan laajan ISIS-kalifaatin tyrmistyneen uudesta tilanteesta, ja ilmoittaneen, että toisen todellisuuden suuret ja onnistuneet iskut mm. Atlantassa ovat todella tapahtuneet, joskin siis toisessa ulottuvuudessa, ja julistavat ikuisesti kalifaatin kunniaa.

Tämän jälkeen ruutuun ilmestyivät Susanne Päivärinnan lempeät äidinkasvot. Mutta minun alkoi tehdä mieli...

Ja sitten heräsin. Ikkunan takana oli kesä, linnut lauloivat, ja tunsin itseni nuoreksi. No, olinkin vasta 27-vuotias, ja kaunis vaimoni Melanie nukkui vieressäni. Mietin kuinka hienosti suomalaiset olivat järjestäneet äskeiset Aunuksen kauppaneuvottelut Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen syntyneen Länsi-Venäjän tasavallan kanssa. Kaupankäynti Syvärin toiselle puolen alkaisi pian ja vilkkaana, ja Viipuri kasvaisi nopeasti takaisin maamme toiseksi suurimmaksi kaupungiksi.

Muistelin nopeasti hälvenevää aamuyön untani, ja yritin palautella mieleeni siinä näkemieni henkilöiden outoja nimiä. Turhaan, ne hävisivät mielestä kuin aamukaste auringon noustua. Niinpä aloin herätellä Melanieta, ja ehdotella hänelle vielä viidennen tyttären tekemistä...

1 kommentti: