torstai 29. kesäkuuta 2023

Vasemmalla kädellä
Voitin kerran shakkiottelun. Olin ylivoimainen, vaikka annoin tasoitusta ja pelasin vasemmalla kädellä.


Myöhemmin, uljaan tiedostavan ajan tultua erehdyin kehumaan tällä. Pöyristynyt lähimmäinen raivostui. Loukkasin vasenkätisiä, joita sentään on ainakin x% ihmisistä.


Ei auttanut, vaikka kerroin itse olleeni vasenkätinen, kunnes minut koulussa pakotettiin oikeaoppiseksi. Mutta jäin kaksikätiseksi. Joskus opettajana muka vahingossa kirjoitin liitutaululle vasemmalla kädellä, takaperin, ja täsmälleen omalla käsialallani.


Pöyristynyt lähimmäinen suorastaan romahti moisesta, ja olisi tarvinnut jo kriisiapua.


Tottahan se on - miksi se puoli ruumiista, jossa sydän ei ole, on ’oikea’, siis se puoli jossa sijaitsee sappirakko?

 

Kuulin jossain vaiheessa, että on rasistista väittää jotakuta ”joukon mustaksi lampaaksi”. Se heti tiedostetaan loukkaavaksi, koska menestymätöntä henkilöä näin verrataan neekeriin. Koko sana ’musta’ on arveluttava, koska se tuo mieleen rodun, vaikka puhuttaisinkin sen värisestä pilvestä, mielentilasta - tai shakkinappulasta.


Ihan totta! Luin kiihkeän kirjoituksen, jossa vaadittiin shakkinappuloiden värejä muutettaviksi. Miksi ’valkoinen’ aina saa aloittaa hyökkäyksen, ja jos ’musta’ häviää ottelun, hänellä on kaikki syy uhriutumiseen.


Verkossa tapellaan muinaisegyptiläisten ihonväristä. ”Hehän olivat afrikkalaisia, ja näin ollen mustia”. Niinpä kuningatar Kleopatra esitetään tuoreessa sarjaelokuvassa hyvin tummavärisenä, vaikka hän oli kreikkalainen. Mutta on oikein olla oikeaoppinen, ja jos totuus on toisenlainen, vika on totuudessa.


Psykologit voisivat kertoa aiheesta paljon. Ja varsinkin psykiatrit. Mutta on syytä myös kyynisissä ”tiedon” välittäjissä. Heidän etunsa on aina riidan kylvö, ihmismassojen kiihottaminen toisiaan vasten. Sen avulla jotkut saavat itselleen ylimääräistä etua, jos hyvin käy. Ja jos oikein erityisen hyvin käy, päästään kunniakkaille tappotantereille. 

4 kommenttia:

 1. KR
  jälleen:
  "Vasenkätiset eivät ole viisaita. Ne ovat neroja", totesi vasenkätinen valkoinen enoni Lauri, jo kauan sitten. :)

  Todistit aksiooman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hik, kaj, tällaista mainitaan kyllä monista vähemmistöistä. Oletkos koskaan nähnyt oikein tyhmää vasenkätistä, voisi Aapeli kysyä.

   Poista
 2. Itsekin vasurina pystyn samaistumaan tähän sortoon.
  Ilmausua ”musta hevonen” käytettiin kerran loistopaikassa. En ole täysin varma eikä arkistoista löytynyt videopätkää, mutta uskoisin tämän tapahtuneen vuoden 2013 MM-kisojen miesten satasen finaalissa. Itse sanamuoto jäi kyllä mieleen. Selostaja kävi läpi finalisteja ja Ranskan Christophe Lemaitren kohdalla hän totesi ”Tässä saattaa olla kisan musta hevonen”. Lemaitre oli ainoa valkoinen mies seitsemän mustan sprintterin keskellä. Miehellä lienee edelleen ”valkoisten ME” satasella, 9,92.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tätä ei kukaan muu näe, niin voin sanoa, että kylläpä se Lemaitre on sitten harvinaisen valkoihoinen neekeri!

   Poista