sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Silo luo suloa


Vielä 1950-luvulla löysi valokuvia alusvaatteissaan keikistelevistä naisista lähinnä vain n.k. miestenlehdistä. Sanomalehtimainonnassa kuvat olivat yleensä hiukkasen verran viitteenomaisesti piirrettyjä, tai graafisesti käsiteltyjä valokuvia. Erään sellaisen suurikokoisen mainoksen näin kerran, ja se on syöpynyt muistin kuva-arkistoon pysyvästi. Ei kylläkään korsetin tai muiden salaisten ihmeiden vuoksi, vaan koska kuvaan oli liitetty runo.

Kasteen raikkain tuoreus,
kukkain herkin sulo,
charmeuse-keijun kuiskaus:
"Kauneinta on Silo!"


Muistini mukaan monet runoilijat ahersivat varsinaisena leipätyönään mainostoimistoissa. Olisiko charmeuse-runon kirjoittaja ollut joku tunnettukin alan henkilö? Ainakin ironian tajua hänellä on ollut vyöryttäessään raikkaussuloisia kuviaan aivan Vuokkoset-tyyliin?

5 kommenttia:

 1. Mitä tässä mainostettiin? Brasilialaista vahaustako? :D

  VastaaPoista
 2. Oh... tuota... minulla ei ole vähäisintäkään käsitystä brasilialaisesta tai mistään muustakaan vahauksesta. Mainoksessa ilmeisesti mainostettiin turkulaisen tehtaan kerrastoja, mikä kai merkitsi ylä-ja alaosaa, sekä jotain niitä yhdistävää. Älä kysy enempää, minulla ei ole 50-luvulta mitään kattavaa tai laajaa kokemusta moisten romppeitten riisumisesta!

  VastaaPoista
 3. Onko se ihme, jos maahan tullut tai joutunut nuori muslimimies katsellessaan täällä nykyistä katukuvaa näkee vastaan tulevan naisen "sillä silmällä"?

  paukkaukko

  VastaaPoista
 4. [Paukkaukko]
  Miehetkö ne siellä kadulla ovat riisuneet, vaiko naiset itse?

  VastaaPoista
 5. Onko sillä väliä? Sinulla oli varmaan tarjolla kovempaa kamaa kuin minulla; vuokraisännän ullakolle jemmaamat Cocktailin vuosikerrat, kun muutettiin maalta kaupunkiin. Silloin hurja muutos!

  VastaaPoista