keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Mies ja nainen

Ghirlandaio: L'Annunciazione

Kun mies on hyvin nuori ja hyvin pieni, hänen äitinsä on hyvin iso ja hyvin vahva, kaikkivoipa ja kaikkitietävä, ja hän antaa miehelle myös hänen suuresti tarvitsemaansa ruokaa. Äiti pesee ja vaihtaa vaipat, ja huolehtii muutenkin miehen kaikkinaisista tarpeista.

Kun mies menee kouluun, hänen opettajansa on yleensä nainen, joka toimii äidin sijaisena. Myös opettaja on iso, vahva ja kaikkitietävä. Useita vuosia myöhemmin opettajaan saattaa liittyä muitakin, epämääräisempiä mutta silti hyvin pakottavan tuntuisia mielteitä.

Sitten tulee se aika, jolloin äiti pirauttaa muutaman kyyneleen, ja luovuttaa miehen nuoremman naisen hallintaan. Moni mies huomaa jossain vaiheessa, että naisen tahtoon on viisasta alistua. Tämä vaisto istuu itse asiassa miehessä hyvin syvällä. Ankarassa humalatilassa riehuva ravintolavieras poistuu paikalta helpommin, jos käskijänä on hento nainen, eikä raavas vahtimestari.

Jokapäiväisessä elämässä mies saa kaupan, viraston tai terveyskeskuksen tädeiltä kaikkea tarvitsemaansa apua ja neuvoa. Ja kun mies on jo hyvin vanha, sairaalan naiset ottavat äidin alkuperäisen aseman. He kääntävät ja pesevät miehen, vaihtavat vaipat ja antavat miehelle ruokaa.

Kiitos Jahve tästä luomistyöstäsi! Kyllä yksi kylkiluu on aika pieni hinta näin totaalisesta huolintatoimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti