maanantai 14. helmikuuta 2011

En toivota Välöntainia, vaan...


En toivota lukijoilleni tätä väkisin tuotua amerikkalaista Välöntainia, koska sen välitön edeltäjä olisi paljon hauskempi, oikea suden juhla, Lupercalia! Katsokaapa tästä mallia seuraavan kesän rapujuhlille tai kesähäille! Minua viehättäisi eniten tuo poikien juoksu vuohentaljassa ja tyttöjen tarjoamat somat perät läpsäytettäväksi. Jotain hauskaa sitä pitäisi saada nyt kun "sukupuolinen ahdistelukin" on kaikkialla niin paheksuttu ja kielletty asia - mitä se nyt sitten milloinkin ja kenen mielestä onkin...

6 kommenttia:

 1. Äijillä ei ole ystäviä, äijillä on vain kavereita.
  Äijät ei halaa kuin kännissä ja jotkut urheilukilpailuissa (en minä, sillä en käy urheilukilpailuissa).
  Toivotan siis hyvää maanantaita.

  VastaaPoista
 2. No, olipas menoa, ennenkuin piispa puuttui...jotain holttia!!

  Kiitos tuosta, se oli hilpeästi kerrottu! Ja välöntainterveiset. Luulisi sitä nyt jotakin keksittävän, sellaistakin mikä ei ole tyystin kiellettyä.

  VastaaPoista
 3. "miksi hänen nimensä oli pyhä, ei ollut tuolloin edes katolisen kirkon tiedossa. Gelasiuksen mukaan “hänen nimensä on syystä kunnioitettu ihmisten parissa, mutta hänen tekonsa tuntee vain Jumala"

  Heh, tuollaisia Valentinuksia on kyllä nykyäänkin liikkeellä, niin politiikassa kuin akateemisessakin maailmassa.

  Tuo linkattu blogihan olikin vallan mielenkiintoinen. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Äijä: ollaan van kavereita! :)

  et: Lupercaliassa oli kyllä puolensa silläkin... :)

  KäM: Hädissään piispakin keksii jotain... Tuo poikani antiikkiblogi on minustakin aivan suurenmoinen. Olen monesti ehdottanut että sen pohjalta saisi hyvän kirjan.

  VastaaPoista
 5. KR, puolensa oli, myonnettakoon.
  Poikasi antiikkiblogi on varmasti suurenmoinen, jo tuo nayte todisti sen.
  Nyt lahetan juutuubesta linkin tiedenaistyttarelleni maapallon toiselle laidalle ystavanpaivalahjaksi; tama laulu on suuri ilo ja sopii 'lahjaksi' jollekulle rakkaalle, kuten han on.
  http://www.youtube.com/watch?v=SlCR6QsvkWQ&feature=related

  VastaaPoista
 6. Olikin mielenkiintoisa linkki, kiitoksella!
  Kaikki amerikkalainen ei aina olekaan amerikkalaista, ei tama Ystävänpäiväkään.
  Siteeraan tässä osaa omasta kaupallisesta tutkielmastani viime vuodelta:"Tapa on peräisin Englannista ja Ranskasta joissa se tuli kuvioihin mukaan, kun 1300-luvulla vietettiin Ystävänpäivän juhlia ja rusettiluistelun tapaisia arpajaisia. Ja kun Ystävänpäivä ui sitten Atlantin yli Amerikkaan 1800-luvun alussa siirtolaisten mukana ja kun siitä syntyi nykysanaa käyttäen 'hitti', niin monessa Euroopan maassa se oli jo unohdettu.
  Paluu tapahtui hyvin hitaasti ja amerikkalaisia ’syytellen’ kaupallisuudesta! - Amerikkalaiset eivät muuten ripustele punaisia sydämiä joulukuusiinsa. Ne kuuluvat kaikki Ystävänpäivään!”

  Kaunista päivää - tänäänkin!
  'Sivummalta seuraaja'

  VastaaPoista