sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ihanat nuoret mestarihiihtäjättäret!

SM-hiihtojen suurin murhe oli Pirjo Murasen pitkän ja hienon uran päättyminen. Sympaattisesta Murasesta tulee varmaan hyvä opettaja. Murheessa oli kuitenkin kultainen reuna. Sprintissä lajin vanha maailmanmestari Muranen (2001) voitti vain monon mitalla nuorten sprintin maailmanmestarin (2010) Mari Laukkasen, ja viestissä vain parilla metrillä toisen nuorten maailmanmestarin (2011) Kerttu Niskasen. Ja kolmenkympin matkalla tämä nuori parivaljakko oli ylivoimainen. Kerttu ja Mari voittivat jopa minuutilla hirvittävän vuosiurakan tehneen ihmetyttö Krista Lähteenmäen - ja minuuttitolkulla väsyneet vanhat rouvat Roposen ja Saarisen.

Naisten hiihdossa on astunut esiin hyvin vahva nuori polvi, joka aivan pian saattaa korvata Murasen ja ehkä jopa Kuitusen jättämän aukon. Veikkaanpa, että myöskään Roponen ja Saarinen eivät enää kauan jatka uraansa, joten sopivaan aikaan tämä nuori polvi on liikkeellä. Ja kun Mari Laukkanen ilmeisesti jatkaa ampumahiihtäjänä, edessä on toivottavasti pian se aika jolloin hän oppii myös ampumaan. Jossain vaiheessa Mari piruili haastattelijalle: "Tykkään siitä että ammun ohi ja itken itseni uneen..." Kun taulut alkavat pudota, itse Kaisa Mäkäräisellekin tulee tulenpalava kiire!

[Lisäys 28.3.: Laukkasen oma laji ja sprinttihiihto tuntuisivat vielä toisiinsa sopivilta. Molemmissahan on kysymys vain kilometrin parin pyrähdyksistä kerrallaan. Mutta että nuorella naisella on jo kolmenkympin edellyttämää kestävyyttäkin näin paljon! Saapas nähdä tuleeko mieleen vielä paluu maastohiihtoon...]

Viehättäviä naisia on aina mukava katsella, ja jos he vielä hiihtävät hirmuista vauhtia, ilo on kaksinkertainen!

2 kommenttia:

 1. Kari R

  Huomasithan että Kaisammekin pistäytyi Puijolla: sprintin 9.

  ps
  Ja Virpille posahti palkinto: http://www.iltalehti.fi/viihde/2011032713444135_vi.shtml

  VastaaPoista
 2. Totta kai, Kaisi hiihti hienosti, ja sitä oli mukava katsella. Mutta nyt huikentelin itseni noihin nuorempiin...
  Huomasin myös Virpin vauvan - mutta on nainen hirmuisen kärsineen näköinen noissa lehtien kuvissa...

  VastaaPoista