keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kansa haluaa parempaa

Iltalehti kertoo tänään, että Fingerpori löi Sofi Oksasen. Lehti täsmentää, että "Kansa valitsee nyt huumoria raskaamman aihepiirin sijaan". Hämmästyttävä paljastus, mutta uskottava se on. Kotimaisen kaunokirjallisuuden myyntilistojen kärjessä on muutakin kuplivan kevyttä tuotantoa, kuten "Mielensäpahoittaja", "Molemmista päistä tähystetty", "Pieni kiukkukirja" ja "Suuri suomalainen vitutuskirja", Rimmisen lempeän empaattisesta "Nenäpäivästä" nyt puhumattakaan.

Kansallista kulttuuria ja sen trendejä ansiokkaasti tutkivalle Iltalehdelle tekee mieli tarjota lisää aineistoa. Mites olisi esimerkiksi naiskauneus:

TUKSU LÖI LENITAN! Kansa haluaa täyteläisempiä ja hehkuvampia kauneuden esikuvia! (Johanna Tukiaisen google-indeksi on 444000, Lenita Airiston 228000, Viivi Pumpasen 76600, ja Armi Kuuselan vain 64500).

Tai filosofointi:

ANDY LÖI WRIGHTIN! Kansa vaatii ajattelijoiltaan suorasanaisempaa katu-uskottavuutta! (Andy McCoyn google-indeksi on 458000, Georg Henrik von Wrightin 102000 ja Ilkka Niiniluodon (kuka hän oikein olikaan?) surkeat 64500).

Tai tiedonvälitys:

VIIVI LYÖ ARVIN! Kansa vaatii uutisten lukijoilta uskottavuutta! (Viivi Avellanin google-indeksi on 56100, Arvi Lindin vain 18300).

Mutta kumpi onkaan parempi, Georg Malmstén vai Jean Sibelius? 1930-luvulla kerrottiin, että tunnetulta musiikkimieheltä kysyttiin junassa, onko hänkin sitä mieltä että Molli-Jori on parempi kuin Sibelius. Musiikkimies arveli, että miehet painivat kyllä vähän eri sarjassa. Kysyjä hämmästyi: "Painiiko Sibeliuskin?"

Google kertoo kylmän vääjäämättömän tuloksen: Sibelius on 16,9 kertaa parempi kuin Malmstén. Eikä Sibelius paininut. Pulinat pois. Tästä lähdetään, valitusoikeutta ei ole.

4 kommenttia:

 1. KR

  Olisi aika jo jonkun tehdä tutkiva juttu lööppien rustaajien veljeskunnasta. (mahtaa niillä olla hauskaa keskenään) :(

  VastaaPoista
 2. Googlevote jyrää. Yhdellä KR:lläkin löytyy 10100 osumaa.. Eikä sekään kai paininut.

  VastaaPoista
 3. En niin hirveästi ole tuon Googlen perään, vaikka tietääkin enemmän, kuin minä. Mutta ehdoton päivän piristäjä oli tämä humoristinen kirjoitus. Vertailuparit vallan lennokkaasti valittuja !

  'Sivummalta seuraaja'

  VastaaPoista
 4. Mitä kari tykkäs näistä juha vuorisen kirjoista, oletko lukenut yhtään ?

  VastaaPoista