torstai 28. huhtikuuta 2011

Järkytys: Elli hukkasi lauman jäsenen


Vastoin tapojani kertomus perhepiiristä. Henkilöt: hyvin läheinen sukulaiseni Pappa, hänen vaimonsa Mamma, sekä heidän koiriensa grand old lady, rottschäfer tai schäferweiler Elli, 12 v. Lähde: Facebook.

Johdanto: Elli katsoo syvälle Pappan silmiin ja sanoo hillitysti: "Wou - ou - uuu - u". Suomeksi: "Kun asia nyt olisi niin, että ulkoa kantautuu kiinnostavia tuoksuja, niin että eikös lähdettäisi lenkille". Sopii Pappalle hyvin, samalla voidaankin saattaa Mamma bussipysäkille.

Elli jatkaa: "Tultiin pysäkille. Mamma jäi nuuhkimaan katosta, minä nuuhkin tienpenkan erittäin lupaavia tuoksuja. Välillä kävin tarkistamassa, että Mamma oli laumassa mukana, ja sitten jatkoin tienpenkan tutkimista. Lähdettiin sitten liikkeelle, mutta yhtäkkiä huomasin että Mamma oli kadonnut jäljettömiin. Katselin joka suuntaan, etsin, kieltäydyin jatkamasta matkaa ilman täyttä miehitystä. Mikään ei auttanut. Mamma oli kadonnut jäljettömiin!"

Pappa: "Elli oli poissa tolaltaan. Tilanne oli käsittämätön. Elli ei ole koskaan ennen hukannut ketään, lapsetkin se laskee rannalla useita kertoja minuutissa".

Mamma: "Voi! Vaikka Mamma yritti selittää Ellille, että Mamma menee töihin..."

Välihuomautus: Sulo-niminen koira inhosi yhteen aikaan busseja. Aina joku laumaan kuuluva saatettiin pysäkille, ja bussi vei sen pois. Heti bussin nähdessään Sulo alkoi haukkua harmista. Isäntäväki muutti strategian: nyt mentiinkin aina bussille jotakuta vastaan. Sulon mielestä bussit olivatkin oikein kivoja, kun ne aina toivat ihmisiä, eivätkä Sulon havaintojen mukaan enää vieneetkään niitä pois.

Elli on mokannut tänään pahan kerran. Älystä se ei ole kiinni. Ellin ymmärryskyky on erinomainen, monenlaiset kiertoilmaisutkin se ymmärtää itseään kiinnostavissa asioissa. Mutta nyt hurjaa vauhtia lähestyvä kesä houkutteli vanhan rouvan innostumaan liikaa. Huomiokyky petti. Hävettävää. Kun noita busseja paikalla liikkuu harva se minuutti, Elli ei lotkauttanut korvaakaan sille joka vei Mamman.

Yksi on varmaa. Kun Mamma illalla saapuu kotiin, vastaanotto on innokas. Miten Elli vastedes suhtautuu vaaralliseen pysäkkiin, se jää nähtäväksi.

1 kommentti:

  1. Hauska tapaus. Mukava lukea päivän koostetta (T: Föbä)

    VastaaPoista