keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kuka on kuvan söpö mies?


Tein 60-70-lukujen vaihteen tienoilla muotikuvauksia eräälle pienelle putiikille. Negatiiveja skannatessani (ja joutavia tuhotessani) törmäsin sarjaan joka tehtiin Katajanokalla romutusta odottelevassa ruosteisessa laivassa. Etsin todella usein vähän ränsistyneitä takapihoja ja muuta romanttista urbaania kuvien taustoiksi. Ruostelaivasarjassa huomioni kiinnittyi miespuoliseen mannekiiniin, joka tuntuu kovin tutulta.

Jos nuori mies on se joksi häntä ainakin aluksi arvelin, hänen täytyy olla mukana persoonakohtaisista syistä, esimerkiksi boutiquenomistajan tuttavana. Hänellä oli tuolloin sen verran kova boomi harrastusalallaan, että tuskin hän ihan vain palkattuna esiintyisi kuvissa. Kasvoiltaan hän on minulla vähän pyöreämpi kuin monissa saman aikaisissa netistä löytyneissä kuvissa. Alla on toinen kuva, jossa kasvot ovat selvemmin nähtävissä.
En yleensä välttämättä tiennyt mallien nimiä, tai en ainakaan merkinnyt niitä muistiin. Näin ollen myös kuvien nainen on minulle Nescio. En toki odota että kukaan lukijoistani häntä tunnistaisi, mutta kaiken varalta kysyn kumminkin.

9 kommenttia:

 1. Nescio'sta minäkin sanon jotta "nescio", mutta eikös tuo urospuolinen ole Johnny Liebkind? Siltä se ainakin minusta näyttää, vaikka itse olinkin noihin aikoihin leikkikouluiässä eivätkä tuolloisen iskelmätaivaan tähdet siis mainittavasti herättäneet mielenkiintoani.

  VastaaPoista
 2. Michel, Liebkindiähän minäkin ajattelin. Lieneekö nykyisin Israelissa?

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen kuva näyttää J Liebkindiltä, toinen ei niinkään. En muista hänellä olleen noin pitkää tukkaa. Tosin v. 1969-70 oli armeijassa enkä seurannut nuorisomuotia, joten voisi se JL ollakin. Takki on kuin vuodelta 1969 (arvioni mukaan). Todettakoon, että siviiliin tultuani hämmästyin, kun isäni oli kasvattanut beatlestukan.

  VastaaPoista
 4. Ei, ei kuvan nuori mies ei ole Johnny L. Tämä nuori mies teki hetken paljonkin vaatekuvauksia. Hän oli pyöreä kasvoinen, jota J.L. ei koskaan mielestäni ollut. Nimeä en muista koskaan edes kuulleeni. Hänet tunnettiin liikanimellä 'kaunis poika'.

  'Sivummalta seuraaja'

  VastaaPoista
 5. Siv.seur. ja edellinen Anon. ratkaisivat asian. Kaveri ei ole Johnny.

  Siv.seur., tuntisitko lisää malleja? Panisinko tänne muutaman kuvan lisää?

  VastaaPoista
 6. ...ainahan voi yrittää. Seurasin nuorenpana hyvinkin paljon missejä ja mannekiineja. Arvelen, että monta tunnistaisin kyllä ulkonäöstä, nimiäkin olisi ryhmästä Airisto- Rydman-Ruotsi....ns. Teinitalon mallien nimiä en tiedä. - Luulin aina, että minusta tulee pitkä ja hoikka. Pituutta olisi tarvittu 5 cm lisää !

  'Sivummalta seuraaja'

  VastaaPoista
 7. Olisikohan tuo herra Fryckman tai Timo T. Kaukonen.

  acc

  VastaaPoista
 8. Korjaus arvaukseeni. Tarkoitin Timo T Mikkosta en Kaukosta. Menevät nuo Timo Teet sekaisin :-)

  acc

  VastaaPoista
 9. acc - ei kumpainenkaan !
  's s'

  VastaaPoista