maanantai 11. huhtikuuta 2011

Natura-ryöstö

Tämän maanantain 11.4. MOT-ohjelma kävi läpi Natura-suunnitelmaa ja sen syntyä yhden esimerkkitapauksen avulla. Esityksestä kävi ilmi, että ympäristöviranomaiset ja -poliitikot ovat tehneet alusta pitäen raskaita virheitä, hämäyksiä, jälkikäteisiä muutoksia päätöksiin, ynnä muita laittomuuksia. Kuten monet maanomistajat ovat alusta pitäen epäilleet, Natura-menettelyyn on mahtunut paljon kierouksia, ja osoitettiinpa sekin miten Korkeimman hallinto-oikeuden tuomarit kesken kaiken muuttivat valituksen käsittelyn perusteita.

Jos MOT:n ohjelman väitteet pitävät paikkansa, oikeus ja kohtuus olisi käynnistää laaja operaatio Natura-rikosten ja laillistetun maanryöstämisen tutkimiseksi. Muussa tapauksessa MOT:n toimituskunta on haastettava oikeuteen vakavasta rikkeestä ja viranomaisten halveksunnasta, tai miten nuo lakitermit sitten kuuluisivatkin.

Jos MOT:n toimitusta ei haasteta oikeuteen, sen väitteet on epäsuorasti tunnustettu oikeiksi. Mikäli minkään laista tutkimusta ohjelman paljastamista asioista ei sitten käynnistetä, viranomaisten totalitaristinen mielivalta maankäyttöasioissa tulee jatkumaan. Elämmekö kafkalaisessa maailmassa?

2 kommenttia:

  1. Virkamiesmafiako tätä maata oikeasti hallitsee mennen yli tuomari- ja lääkärivalan?

    Iisi

    VastaaPoista
  2. Ympäristöministerinä tuota sosialisointioperaatiota johti ylioppilas Pekka Haavisto.

    VastaaPoista