tiistai 22. toukokuuta 2012

Lasten lauluja, ja kaksi muuta asiaa


Tässä lisää alaluokkalaisten laulusävellyksiä Helsingin yhtenäiskoulusta vuodelta 1966. Päivän säveltäjä on Kirsi Helenius, notkeitten duurisävelmien mestari.

Salamoi, mutta jyriseekö?

Facebookin stadilaiset kirjeenvaihtajat kertoivat aamulla meren suunnan mustista pilvistä ja jyrinästä. Mutta sadetta ei kuulemma tullut.

Logiikan klassinen totuustaulukko syntyy juuri salamoinnista ja jyrinästä. 0) Ei salamoi eikä jyrise, 1) Ei salamoi mutta jyrisee, 2) Salamoi mutta ei jyrise, sekä 3) Salamoi ja jyrisee.

Jos otamme sateen mukaan kolmanneksi elementiksi, kuinka monta mahdollisuutta sitten saamme? Ja yleistäen: jos elementtejä on n kappaletta, kuinka monta mahdollisuutta saamme?

Yöpukulaki

Torniossa löydettiin alaston unissakävelijä aamuyöllä, ja ihan kelteisillään. Tapaus on otettava vakavasti, sillä yleistyessään moinen käytös voi vakavasti järkyttää yhteiskunnan siveellistä tilaa. Vetoankin nyt hallituksen täteihin, joilta tulee jatkuvasti edistyksellisiä lakiehdotuksia elämäntoimien rajoittamiseksi: Säätäkää jo ihmeessä laki alastomana nukkumisen kieltämiseksi. Samalla parannettaisiin valvontaviranomaisten työllisyyttä. Tosin pelkään jo, että oppositio käy ärhäkästi esityksen kimppuun. Koskeeko yöasutta nukkumisen kielto myös Chanel-viitosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti