sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kuninkaan varpaat. Miten tylsistä kuvista saa parempia graafisella käsittelyllä

Ajattelin lisätä tänne vielä pari kuvaa osoittamaan, miten eri tavoin tylsistä kuvista voi saada siedettävämpiä fotoshoppaamalla niistä graafisempia. Find edges toimii tietynlaisissa kuvissa kelvollisesti, etenkin jos niissä on terävähköjä sävyeroja. Tässä sellaisia.

Kuvat ovat Helsingin Yhtenäiskoulun laulunäytelmästä vuodelta 1971. Se nimi oli Kuninkaan varpaat; siinä "Tämän ja muiden valtakuntiensa Kuningas" kärsi vaikeasta vaivasta, kun varpaat aina yöllä pilkistivät esiin peiton alta, ja niitä paleli. Farssimaisen näytelmän kohokohtia oli puuseppien yritys parantaa tuo vaikea vaiva rakentamalla venyvä sänky ja peitto. Lopulta sänky ulottui näyttämön reunasta toiseen - ja yhä varpaat tulivat esiin peiton alta...

Lopulta hovinarrikin sai yrittää. En paljasta hänen ratkaisuaan, mutta hovinarri sai kuin saikin palkinnoksi luvatun prinsessan (jota oli aina rakastanut) ja puolikkaan valtakuntaa. Lisäksi ilmeni että narri ei ollutkaan narri, vaan valepukuinen kaukaisen maan prinssi (jota prinsessa tietysti oli aina rakastanut).

Tämä kuva on tilanteesta, jossa kuningas jo nukkui autuaallisen hyvin, ja pieni ballerina tanssi hyvän unen valssin. Alkuperäinen kuva on tylsä, ja melkein epäonnistunutkin, mutta graafinen pelkistys tuo siitä olennaisen esiin:

Toinen kuva on samasta näytelmästä, ja siinä ovat kuninkaan oikeusoppineet avustajat, joiden antamat neuvot ovat aina monimutkaisia ja mitä suurimmassa määrin tulkinnanvaraisia. Alkuperäinenkin kuva on ihan kelvollinen, mutta graafisuus tuo siitäkin esiin jotain hauskaa, esimerkiksi herrojen ilmeitä korostamalla:

1 kommentti:

  1. Ankaran häirikköpostituksen vuoksi kommentit on poistettu. Toivottavasti joskus voidaan palata vanhaan käytäntöön, kun sivistyneet tavat ovat palanneet kunniaan.

    VastaaPoista