keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Venäjä pelottaa yhä enemmän

Marraskuussa tuli julki ankea kartta, joka näyttää miten laajasti Venäjän rajoittaa Suomen suvereenisuutta sen omalla alueella. Suomi ei voi rakentaa kattavaa 4G-verkkoa, koska Venäjän suoja-alue ulottuu 100 kilometriä rajalta, eli lähes Helsinkiin asti. Yksityiskohtia ja kartta tässä.

Nyt naapuri ilmoittaa, että laajalla "raja-alueella" ulkomainen omistus on kielletty, omistajat joutuvat lähtemään ja tilukset pakkolunastetaan. Kiellettyyn alueeseen kuuluu koko menetetty Karjala, sekä suurin osa suomalaisten hallussa olleesta Itä-Karjalasta.

Ulkomaalaisilta kiellettyä aluetta ovat Karjalan tasavallassa seuraavat: 36. Belomorskin piiri 37. Kalevalan piiri 38. Kemin piiri 39. Kostamuksen kaupunki 40. Lahdenpohjan piiri 41. Louhen piiri 42. Mujejärven piiri (ven. Mujezerski rajon) 43. Sortavalan kaupunki 44. Suojärven piiri, sekä 238. Leningradin alueen Viipurin piiri.

Leningradin piiri? Kas kummaa...

Suomi tyhjentää Itä-Suomen varuskuntia. Minulla on houkutus yhdistää tämäkin edellä mainittuun suojavyöhykkeeseen. Samaan aikaan rajan takana sotilaallinen varustautuminen on täydessä käynnissä. Venäjä uusii kalustoaan summalla joka huimasti ylittää amerikkalaisten sotakulut Irakissa.

Nato-optio on jo Venäjän johdon taholta selväsanaisesti kielletty. Meille tulee Natoon liittymisestä suuria vaikeuksia, sieltä sanotaan.

Minua pelottaa ihan todella. Venäjä on muuttumassa yhä vaarallisemmaksi naapuriksi. Imperiumi uskoo vain raakaan voimaan, ja naapurin nöyristely tulkitaan siellä heikkoudeksi. Me juhlimme pian itsenäisyyden sataa vuotta, mutta tuleeko juhlia sen jälkeen?

5 kommenttia:

 1. Jolleivat omat hallituksemme ehi ennen tuhoata suomee ja myydä halvalla ulkomaille..

  VastaaPoista
 2. Pahasti haiskahtaa Kekkosslovakian ajalta, mutta ollaan me vain hiljaa pissa sukassa.

  iisi

  VastaaPoista
 3. Koskeeko tuo ulkomaalaiskielto noilla venäläisalueilla myös niitä suomalaisia, jotka luopuvat Suomen kansalaisuudesta ja alkavat venäläisiksi, ottavat passin jne..? Eli koskeeko se syntyperältään ulkkiksia, vai passin mukaan ulkkiksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta koska kysymys lienee Venäjällä yleisestä ja historiallisesta epäluulosta ulkomaalaisia kohtaan, arvelen ettei kansalaisuuden vaihto onnistu. Eihän Stalinkaan välittänyt Karjalan puhdistuksissa siitä kuinka kova kommunisti joku oli, mutta kieli ja syntyperä riitti teloituksiin. Mahtaisiko edes Johan Bäckman olla siellä täysin turvassa?

   Poista
  2. No Bäckmanille kävisi ilman muuta köpelösti. Mutta uusia tulisi tilalle, hetkeksi... Joskus tuntuu, ettei historiasta viisastuta oikein mitään. Antti Tuurin "Ikitie" kertoo veret pysäyttävästi elämästä Neuvosto-Karjalassa ennen sotia. Sitä voisi suositella kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisestä.

   -osku

   Poista