maanantai 17. elokuuta 2015

Toimittajien poliittinen agenda


Hallitus ei ole vielä leikannut yhtään mitään. Budjettia vasta valmistellaan. Mutta toimittajat lupaavat jo itsemurhia.

On paljon puhuttu toimittajien punertavista poliittisista mielipiteistä, ja miten ne näkyvät median toiminnassa. Välillä jäljet todella pelottavat. 

Netti pullistelee räikeitä kannanottoja. Minulla on huolella valittuja Fb-kavereita, mutta heidänkin kauttaan ruudulle tulee yhä karmaisevampia tekstejä. Vaaditaan persujen niskalaukauksia, saunan taakse viemistä, totaalivaikenemista ulkoministerin lausunnoista, nimitellään, uhkaillaan, sätitään ja solvataan, ja ennen muuta esitetään väitteitä jotka kumpuavat tietämättömyyden ruokkimasta sairaasta mielikuvituksesta.

Suomi on elänyt pitkään yli varojensa, ja maksun aika on viimeistään nyt. Ei se kenellekään kivaa ole. Mutta kun oma napa on useimpia ihmisiä lähinnä, mistään heitä sivuavasta ei saa leikata. Otetaan muilta! Ja toimittajat kaatavat bensaa liekkeihin ja puhaltavat sammuneet nuotiot takaisin roihuamaan.

Kaduille odotetaan yhä enemmän liikehdintää. Jossain vaiheessa menee henkiä, ja silloin piru onkin irti. 

Meille on vaalien tuloksena syntynyt hallitus, jonka oli pakko ruveta kantamaan vastuuta, ja tekemään ikäviä asioita. Media tekee kaikkensa vahingoittaakseen sitä, ja edesvastuuton osa kansasta riekkuu mukana. Sisällissotaa en povaa, mutta väkivaltaa kylläkin. Ei hyvältä näytä, ei todellakaan.

3 kommenttia:

 1. Niinpä - onhan se kummallista että media on eräänlaisen punavihreän jengin ohjauksessa edelleen.

  Mutta tämäkin voi olla näköharha - toimittajat eivät ole riittävän intellektuelleja ollakseen mitään johdonmukaisesti. Riittäkö kun räksyttää. Kun Turun telakalla oli ongelma, media itki miksei hallitus ei auta. Kun Fennovoimalla oli ongelma, ja hallitus ehkä auttoi, media kirkui: miksi halltus auttaa, miksi se ei anna teollisuuden romahtaa.

  On tietysti harmi että tiedonvälitys on keskivertotomittajan ääliömäisen äksyilyn varassa.

  VastaaPoista
 2. Hyvin olet asian tiivistänyt, ja sopivuuden rajoissa kärjistänytkin. Henkinen ilmapiirimme on mitä on, ja medialla on siinä oma agendansa. Mut ehk’ei sentään henkiä mene, jos ei sitten kansainvälisesti tilanne kiristy. Mut se johtuukin sitten muusta kuin hallituksen leikkauksista.

  VastaaPoista
 3. Minustakin nyt pitäisi lopettaa kaikki vouhotus ja ryhtyä käytännön asioihin. Meillä on kaikki niin äärimmäisen hyvin. Ei yhtään haittaa, vaikka palattaisiin 70-luvun elintasoon ja luovuttaisiin sen jälkeen tulleista etuuksista.
  Teollisuuspampuille pitäisi laittaa porttikielto Portugaliin. Heidän veropakoilunsa on vain niin vulgääriä ja kaikkien hyvien arvojen vastaista.

  VastaaPoista