perjantai 23. lokakuuta 2015

Sumupilvien väritTässä on tänään tekemäni kuva nimeltä "Tyttö nousee Taivaan kaupunkiin". (Kaupungin siluetti on Prahasta, tyttösiluetti taas eräästä Arthur Rackhamin satukuvasta). Sievä sumupilvinen tausta on kuin hentoa vesivärimaalausta. Alla on alkuperäinen pilviosuus eräästä alkusyksyn maisemakuvastani. Se on lähinnä harmaa - mutta jo siinä näkee merkkejä valon eri aaltopituuksien epätasaisesta sironnasta, eli värejä. Lisäämällä varovasti värisyvyyttä nuo värit alkavat sitten tulla näkyviin:


Tässä on toinen kuva sumupilvestä, suoraan päin aurinkoa kuvattuna. Kuva on melkein mustavalkoinen - mutta eipäs olekaan. 


Tällä kertaa lisäsin värisyvyyden äärimmilleen, ja tässä on karkea ja raaka tulos. Photoshop tietysti joutuu tulkitsemaan alkuperäisen kuvan värit äärimmilleen, ja tekemään niistä ronskin yleistyksen. Mutta värit ovat loistavia:


Eräästä toisesta pilvikuvasta tein tällaisen muunnelman, jossa vähän määrittelin värejä uudelleenkin. Mutta siitä tuli sopivan abstrakti tausta ajankohtaiselle kauhukuvalle, jossa Wikin Commonsista löytynyt pakenevan väkijoukon siluetti korostuu. Kuvan nimi on "Palaa!"


Kiitos mainioitten ohjelmien pääsen taas lennokkaasti abstraktien kuva-aiheiden pariin. Valokuva ei valehtele - mitä nyt ihan ihan vähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti