torstai 22. marraskuuta 2012

Vanhan ukon kirjanen


Annettakoon vanhalle ukolle anteeksi että hän on mennyt julkaisemaan runo-kuva-kokoelman, ja kertoo tästä myös nyt julkisesti.

Vaikka opiskelinkin taidehistoriaa laudaturin puoliväliin asti, suunnittelin väitöskirjaa taidehistoriasta, tein kuvia pienelle muotiputiikille muinoin, ja opetin vuosikymmenen Taideteollisessa, kuvantekijänä olen amatööri.
Vaikka olen kirjoittanut ja julkaissut varsin paljon, runontekijänä olen amatööri, samoin tietysti myös säveltäjänä, koska minulla ei ole virallista lupaa eikä diplomia miltään alan oppilaitokselta.
Runo- ja kuvakirja onkin näin kolminkertaisen amatöörin tekoa, mikä otettakoon mukaan lieventävänä asianhaarana sen oikean syyn rinnalle:

Näin vanhana sitä näet jo huvittelee kaikenlaisella, on totaalisesti irti kaikesta akateemisesta ja kaupallisesta sääntelystä, tekee mitä nyt vaan sattuu keksimään varsinaisten elintoimintojen sivussa, horisee mitä horisee. Yksi asia ei vain näytä väistyvän: lähes patologisen kiihkeä suhtautuminen kauneuteen sen kaikissa muodoissa.

Kirjasta saa tällä hetkellä vain Pirkanmaalla, nimittäin Koskikeskuksen, Hervannan ja Ideaparkin Kärkkäiseltä, sekä Valkeakosken ja Toijalan kirjakeskuksesta. Ehkäpä jollakin on yhteyksiä esimerkiksi Helsingin kirjakauppoihin. Sinne voisin sijoittaa muutaman kymmentä kappaletta. Lopuilla turvaan tämän vuoden joululahjani... 

2 kommenttia: