maanantai 5. marraskuuta 2012

Vierailu Lontoossa ja Canterburyssä


Minulle tuli vasta vanhoilla päivillä mahdollisuus käydä Englannissa - olin nyt ensimmäisen kerran Euroopan mannermaan ulkopuolella! Varsinainen vierailukohde oli Canterbury ja sen katedraalin kanssa läheisessä suhteessa oleva Christ Church University. Yllä olevan kuvan otti Lumiallani tri Michelle Castelletti, yliopiston opettaja ja kuoronjohtaja. Jättiläismäisen lähes tuhatvuotisen katedraalin koko ei kuvasta käy ilmi, se kun on runsaasti kaksinkertainen tuohon näkymään verrattuna.

Minulla oli ilo viettää muutama päivä myös Lontoossa suurlähettiläämme Pekka Huhtaniemen ja hänen puolisonsa Liisan vieraana. Huhtaniemi on tehokas ideoija ja suomalaisen kulttuurin viejä, ja vertaansa vailla oli hänen kuvauksensa Williamin ja Katen häistä, jonka sain aikoinaan yksityisviestinä tuoreeltaan lukea. Lähetystön ihastuttava residenssi sijaitsee poikkeuksellisen hienolla alueella aivan Kensingtonin palatsin ja sen puiston vierellä:


Englannissa sää oli ehdottomasti kauniimpi kuin Suomessa, vaikkei juuri lämpimämpi. Alla on kuvani nuorehkosta Victoriasta palatsin vierellä:


Canterburyssä asuin katedraalin vierellä olevassa Lodgessa. Kirkon ympäristö on öisin suljettu; alueen komea keskiaikainen goottilainen portti suljetaan jo kello yhdeksältä, ja sisään pääsee vain ovikelloa painamalla ja henkilöllisyytensä osoittaen, kuten ohjeesta huomataan:


Canterburystä voisi kirjoittaa loputtomiin. Sen yliopistot ja koulut tekevät kirkkojen ohella siitä todella henkisen keskuksen, ja vanhaa matalaa rakennuskantaa on säilynyt runsaasti sekä suojeltuna että uusiokäytössä. Minulla oli myös tilaisuus käydä ruokailemassa Englannin pienimmässä kaupungissa, noin 300 asukkaan Fordwichissa. Myös sen 1500-luvun puolivälissä rakennettu kaupungintalo on maan pienin. Palaan tuohon erikoislaatuiseen paikkaan ehkä myöhemmin blogissani, mutta tässä kansilehti konsertistani Canterburyn Christ Church -yliopiston uudessa musiikkisalissa, joka on rakennettu vanhaan kirkkoon: 


1 kommentti:

  1. KR

    hih!
    muistanet?
    = http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/20949/canterburyn-tarinoita

    VastaaPoista