torstai 2. kesäkuuta 2016

Lisää kuva-arvoituksia

Kuva 10: Siisti ja huippumoderni ravintola, mutta ikkunat vähän oudossa asennossa. Missä tällainen ruokala on voinut olla?
Kuva 11: Juureva setä vanhoilla päivillään, mutta kuka?
Kuva 12: Tämä kuva on tietysti eräästä tietokonepelistä, eräs lempihahmoni siinä. Tämän naisfaraon alkuperäisetkin kuvat ovat varsin söpöjä. Mutta mikä on peli?
Kuva 13: Kaunis nainen lähitekemisissä villin eläimen kanssa. Vierellä pikkulapsia ja munankuoria. Kuvasta tehtiin aikoinaan useita kopioita ja muunnelmia, mutta kuka oli alkuperäinen taiteilija, ja mikä onkaan kertomus kuvan taustalla?
Kuva 14: Huikaisevan kaunista itämaista ornamentiikkaa? Kasvillisuutta kaukaisella planeetalla? Ei, vaan lajinsa kuuluisimman kuvan yksityiskohta. Nuo mustat alueet ovat hyvin tunnistettavia, ja suurennettaessa niitä löytyy loputtomasti lisää. Mistä on kysymys?
 Kuva 15: Kannattanee katsoa kuvaa suurempana, jotta erottaa mistä tässä maisemassa on kysymys. Ja minkä rakennuksen parvekkeelta kuva on otettu?
 Kuva 16: Tämän kaverin käskyjä on viisainta totella, eikä improvisaatioteatteri tulisi mieleenkään. Kuka ja mikä on tuo mies?
 Kuva 17: Romanttisia raunioita rakennettiin jo 1700-luvulla mm. Wienin Schönbrunnin puistoon. Mutta tämä ei ole sieltä. Mikä ja missä?
Kuva 18: Tämä söpöläinen kuuluu maansa autoteollisuuden historiaan, sillä vähän muutettuna siitä tuli tehtaansa eniten myyty ajopeli. Mikä oli tämä hassunniminen kärry, ja mikä siitä sitten kehittyi?

6 kommenttia:

 1. 10. Hyvät näköalat, mutta tulitikkujen kanssa piti olla sehr vorsichtig.
  11. A. Casagrande
  12. Nimi sama kuin sillä englanninikielisellä laululla, jossa suomeksi lauletaan "bingo bango bongo..."
  13. Tuhma juttu antiikista, tyttö muni suhteen seurauksena.
  14. F-alkuista itsepintaista toistoa.
  15. Kauppahuone svenskien teatteria vastapäätä.
  16. Italian mustapaita - no ei sentään. Leikkiähän urheilu on, ja futis varsinkin.
  17. Edelliseen maahan kallistuisin varmaankin.
  18. Samasta saappaasta tämäkin hiirulainen putkahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli savolaiskaimaa yhtään ymmärrän, niin täydellinen vastaus! Kohtaan 14 tarkistuskysymys: Millä se leipä on maustettu?

   Poista
 2. 10) Alumiinirakenteista voi päätellä, että painoa on pyritty säästämään. Tälle paikalle ilmakehä on valtameri. Olisiko kreivi Ferdinand von?

  11) No Andrew Grandhouse se siinä!

  12) Tästä pelistä löytyy freeware-versio Freeciv, joka on täälläpäässä suosikki.

  13) Taitaapi olla dioskuurien äippä. Muna lienee joutsenen?

  14) Pentti on näemmä leiponut joukon mantelileipää.

  15) Svenska Teatern ennen sen funktionalisoimista.

  16) Italiassa on kolme asiaa, mistä ei saa puhua: uskonto, politiikka ja jalkapallo.

  17) Tuota pitkin on joskus päässyt Trastevereen. Ruukinmatruuna on itse valokuvannut saman kohteen.

  18) Hiirulainenhan siinä, joka muuttui sittemmin pompannapiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, rakas Matruuna, suloista tavata sinut!
   10) Kovaonninen Hindenburg... 13) Äippähän nuo munat muni, ja koosta päätellen hänellä taitavat paikat vieläkin olla vähän arat. Hupaisaa että munista syntyivät mm. ERIMUNAISET kaksoset Kastor ja Polydeukes, toinen siis aviomiehen, toinen Zeun siittämä. Ja kaksi naista, Helena ja Klytaimnestra, jotka saivat reippaasti tuhoa aikaan. 14) 80-luvulla tutkin 48-kiloisella Spectrumillani noita eri lajien fraktaaleja, tein vastaavat basic-ohjelmat, ja onnistuin jopa läpivalaisemaan sen mustan aukon! Jotain Julia-joukkoa se laski koko yön. Aamulla kaunis kuva väreineen oli valmis - ja pakko hävittää, kun ei printatakaan voinut... 18) Jos olisin rikas (ja mokomaan aikaa), niin omistaisin Topolinonkin, replikana! :)

   Poista