lauantai 27. huhtikuuta 2013

Jaloa urheilua nykytekniikalla välitettynä

Paikannustekniikka on tuonut aivan uusia ulottuvuuksia suunnistuskilpailujen välittämiseen. Rasteilta lähetetyn suoran kuvan lisäksi saamme nähdä kilpailijoiden reitinvalinnat kartalta joko livenä, tai sitten havainnollisina yhdistelminä, joista näkyy kunkin valitsemat reitit ja myös paljonko aikaa kukin reitillään toisiin verrattuna kulutti. Aivan fantastista. Ja olipa myös varsinaissuomalainen kalliomaasto jylhää ja näyttävää! Suunnistuksesta on tullut myös hieno televisiolaji!

Toisaalta olihan siinäkin muinoin oma tunnelmansa, kun selostaja kykki yön pimeydessä rastin lähellä ja kuiski mikrofoniinsa että "... ei näy mitään... nyt kuuluu vähän rapinaa... nyt, nyt taisi otsalampun valokiila välähtää... ei, ohi meni"...

Ceterum censeo: Suunnistus on jaloimpia ja hienoimpia urheilulajeja, mitä ihminen on keksinyt! Purjehduksen veroista!

4 kommenttia:

 1. Jooohh...
  Son hieno homma.
  Tämmönen 'vanhuski'ko' lähtee tuone kairhan - apukuvvailija (vaimo) laittaa paikantimen mukhan - voi sitten hällyyttää hakijat ko' huomaa ettei viiva enhän liiku...!
  Solis muuten vaikia löytää tuolta erämaasta.
  Keväisin Terveisin Eko Kuusamosta...

  VastaaPoista
 2. Suunnistus on niitä harvoja urheilulajeja, joissa on jotain järkeäkin. Tai no, ainakin suunnistuksen taito on ihan käytännöllinen, jos vähänkin liikkuu vaikka marjastamassa.
  Sitäpaitsi se oli voimistelun ohella ainoita koululiikunnan lajeja, jossa pärjäsin :) Eikä ollu parisuunnistuksessa vaikeuksia saada paria.

  VastaaPoista
 3. Minulle puolestaan tennis on kaikkein jaloin urheilulaji. Eleganssia ja brutaalia voimaa, nopeutta ja kentän päällä leijumista, täydellinen koordinaatio päkiästä ranteeseen, äärimmäinen kilpailullisuus ja paineensietokyky.

  Upeata!

  VastaaPoista
 4. Jaa-a, minä kun en koskaan tajunnut, että Kristoffer Kolumbus osallistuikin Whitbread Round the World -skabaan. Ei ilmeisesti päässyt palkinnoille?

  VastaaPoista