tiistai 26. elokuuta 2014

Abstraktia taidetta?

Tässä on kolme kaunista abstraktia "taideteosta". Itse asiassa ne ovat valokuvia, jotka ovat jääneet kuva-arkistooni useita vuosia jatkuneen negatiivien skannauksen yhteydessä. Värityksen olen tehnyt myöhemmin, negat ovat alunperin mustavalkoisia. Olen näitä julkaissut ennenkin, mutta niissä on vähän uusiakin värejä nyt. 

Kysymys kuuluu: Miten olen "heiluttanut pensseliä" nämä kuvat saadakseni? Miten ne ovat syntyneet? Vihje: Nykyisen digitaalikuvien ajan valokuvaajat eivät ehkä tunnista ilmiötä.

2 kommenttia:

 1. KR

  Koulussahan tehtiin kynttilän talia hankaamalla paperille väriä karttavaa pohjaa, sama jekku?
  Muuten abstraktin taiteen hyväksyi jopa Fidel Castro = http://www.city.fi/blogit/hikkaj/kun+hetero+homoista+lukee/127889

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus - mutta ihan väärä! Rullafilmissä (6 X 6, 6 X 9) oli filmin alussa valoa läpäisemättömäksi tehty paperinen osa, joka oli jollain liimalla kiinnitetty filmiin. Näin se voitiin ladata kameraan ilman että filmi pääsi valottumaan. Kehitettäessä (minä kehitin aina itse filmini) se paperi reväistiin irti, ja filmiin jäi liimauksen jälki, ehkä n. sentin levyinen. Sitä voi itse asiassa suurentaa vaikka loputtomiin, sillä filmin hopearakeet peittyivät liimajäljen alle. Niistä sitten skannasin mustavalkoiset kopiot, ja väritin ne sen jälkeen erikseen niin, että kutakin harmaasävyä tuli vastaamaan joku värisävy.

   Poista