torstai 7. helmikuuta 2013

Kieltäydyn kommentoimasta

Ylioppilaslehden satavuotisjuhlanumeron onnettomasta kakkajournalismista on kirjoitettu jo aivan tarpeeksi. Jussi Lähde Iltalehdessä ja Ulla Appelsin Ilta-Sanomissa ruotivat asiaa tuoreeltaan ja terävästi.  Näin myös toisen osapuolen julistuksen:

Henkilökohtainen hygienia on patriarkaatin luoma konstruktio, joka uusintaa etnosentristisiä valtarakenteita jaotellen ihmisiä epätasa-arvoisiin kategorioihin kuvitellun puhtauden mukaan. Kyseessä on puhtauden performanssi, jota tuotetaan sosiaalisissa käytännöissä ja diskursseissa normatiivisia puhtaudesta huolehtimisen oppeja toistamalla. Tällaisen paradigman vallitessa housuun kakkaaminen on suorastaan voimaannuttava kokemus!
No, tämä olisi voinut olla totta, mutta olikin erään kommentoijan sarkasmia, huomasin jälkeenpäin. Mutta sinne päin kyllä erään värin suunnalta on jo viitattu. Uudessa Suomessa ilmoittaa eräs lempääläinen vihreä miespuolinen kirjallisuudenopiskelija oikeaoppisesti, että

Pahiten kakasta loukkaantuivat vanhat vihaiset miehet, sillä kaksi nuorta naista uhkasi heidän laatimaansa arvojärjestystä. He ovat leimanneet myös ala-arvoisista aiheista kirjoittavat journalistit samalle tasolle aiheidensa kanssa.
Minulta on jo ehditty kysyä, enkö minä puutu asiaan täällä blogissa. Vastaukseni on, että niin alas en sentään vajoa. Tämän tason asioihin en puutu, enkä sano niistä sanaakaan!

7 kommenttia:

 1. Eikö tuo ylempi oikeasti ole jotain naistutkimuksen tieteenalaan kuuluvaa teoriamäärittelyä?
  Napattu sieltä ja sanalla parilla liitetty kontekstiin (?)

  VastaaPoista
 2. No sitähän se nimenomaan on, sitä jargongia ja stiiknafuuliaa, jolla voi hämätä vähemmän oppineita, ja todistaa mitä tahansa uskottavasti! :)

  VastaaPoista
 3. Joo, ei tuollainen ansaitse kommenttia, eikä edes niiden lukemista...

  VastaaPoista
 4. Kari...

  Minäkin olen miettinyt tuota asiaa. Olenhan minä vanha ikääntynyt mies.

  Päätin minäkin jättää kirjoittamisen tuosta aiheesta. Ainakaan en kirjoita niin kuin minun oletetaan kirjoittavan.

  Pari kertaa olen elämässäni matkustanut vessattomassa linja-autossa " kupla otsassa".

  Semmoinen ei ole leikintekoa. En oikeastaan halua edes kovasti muistella niitä tuntemuksia ja olotiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, tossahan oli sen storyn mukaan äkistämällä äkistetty paskat housuun - ettei vain olisi jotain Ylkkärin sissimarkkinoitia tai jotain, joka sitten "paljastuu".

   Poista
 5. KR kirjoitti: "Tämän tason asioihin en puutu, enkä sano niistä sanaakaan!"
  Toki tiedämme, ettei KR puhu p..kaa.

  VastaaPoista
 6. KR
  en minäkään. ;)

  Samansuuntaisesti kanssasi arveli myös Mika Pantzar, taloustieteilijä ja kauppatieteiden tohtori, radio-ohjelmassa Pyöreä pöytä (http://areena.yle.fi/radio/1786375).

  Hädintuskin malttoi. :)

  VastaaPoista