perjantai 29. heinäkuuta 2011

Hyeenat tanssivat haudoilla

Meppi Liisa Jaakonsaari kirjoitti Norjan tapahtumien johdosta:
Kuulin juuri radiouutisista, kuinka perussuomalaisten nuorisojärjestö on miettimässä, miten tehostaa turvatoimia. Tulipa mieleen, että siinä varkaat huutavat, että ottakaa varkaat kiinni.

Vähemmistövaltuutettu Biaudet vaatii, että lievemmätkin "vihapuheet" on julistettava rangaistaviksi. Vähäisemmät kommentaattorit ovat julistaneet persujen lisäksi kokoomuksen, jotkut myös kaikki porvaripuolueet osasyyllisiksi hirmutekoihin.

"Kulttuuriministeri" Arhinmäki ilmoittaa, että jokainen joka on vaiti eikä sanoudu irti "vihapuheesta" hyväksyy Norjan surmatyöt. (Arhinmäen määräyksiä en todellakaan voi kuvitella tottelevani, joten ilmeisesti siis hyväksyn terroriteon.)

"Punavihreiksi" kutsutut kostavat nyt mamu-kriitikoille ja muillekin vastustajilleen, ja yrittävät ulosmitata kauhean rikoksen kuohuissa itselleen kaiken mahdollisen hyödyn.

Eräs vastenmielisimmistä (ja samalla paljastavimmista) esimerkeistä on Veera Luoma-ahon kolumni Hesarissa, jossa Breivikin hirmuteko rinnastetaan vapaan abortin vastustamiseen, Päivi Räsänen nimeltä mainiten, ja nimitellään naispappeuden vastustajia terroristeiksi.

Jotkut kolumnistit ovat ehättäneet julistamaan inhoaan sosiaalidemokraatteja kohtaan. Breivikin murhaama demarinuoriso on varmasti kilteintä ja yhteiskunnallisesti rauhallisinta osaa koko väestöstä, verrattuna esimerkiksi Arhinmäen katuaktivisteihin tai villeimpiin vihreisiin.

Ja se, että Breivikin teko voidaan rinnastaa Timo Soinin tai Päivi Räsäsen syvälliseen, kristilliseen elämää kunnioittavaan vakaumukseen, osoittaa joko suunnatonta typeryyttä tai raakaa kyynisyyttä. Kiitos vain, median aktivistitoimittajat!

Likaista peliä - kummallakin puolella. Maa on todellisuudessa muutenkin täynnä vihaa, ja nyt sitä lietsotaan olan takaa joka suunnalta. Hirviö Breivik onnistui ilmeisesti ainakin yhdessä tavoitteistaan. Syntyy sellainen kuva, että suuri osa jopa johtavistakin poliitikoista on edesvastuuttomia hyeenoja ja raadonsyöjiä. Kuinka monen pitää vielä kuolla, ennenkuin muistetaan että demokratia ja mielipiteenvapaus ovat länsimaisen kulttuurin perusta, jonka rapautuessa ajaudutaan vääjäämättömästi anarkiaan ja väkivaltaan ja totalitarismiin?

Masentavaa ja alhaista.

3 kommenttia:

 1. Kari, kiitos hienosta ja syvällisesti ajatellusta mielipiteestäsi!

  VastaaPoista
 2. Minä myös kiittelen tästä kirjoituksesta.

  Olisi paikallaan minkä tahansa sanomalehden kolumnipalstalla.

  VastaaPoista
 3. Ehkä nyt olisi itse kunkin kaivaa kaapista Kyösti Kallion kuva seinälle ja alkaa miettiä että miten tämä vihanpito saataisiin loppumaan. Torpparien vapautus ei tällä kertaa ole keinojen joukossa.

  VastaaPoista