sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kaukaiset lukijani, keitä olette?

En ole bloggarina varsinaisesti ulospäin suuntautuvaa tyyppiä, saati sitten lukijahakuinen. Suurimmalta osalta kirjoitan itselleni asioita muistiin, ja käytän kirjoituksia sitten hyväkseni esimerkiksi kirjan muodossa. Kun käsittelen esimerkiksi estetiikkaa, kirjoitan joskus ärhäkästi, ja odotan silloin asiallista palautetta ja vastaväitteitä - testatakseni omia käsityksiäni. Oman tai perheen menneisyyttä koskeviin juttuihin olen saanut runsaasti palautetta, joka auttaa lopullisen historian kirjoittamisessa.

Puoluekantaa minulla ei ole, enkä aja minkään ryhmittymän etuja, ei omaanikaan. En kylläkään vaikene silloin kun mielestäni on pakko arvostella tai protestoida. Ja, häpeä tunnustaa, pilkkaan joskus varsinkin mediaa. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että media kyllä pilkan kestää, ja on minua vahvempi - voipa halutessaan murskatakin minut...

Mutta en voi välttää tiettyä uteliaisuutta, kun katselen tilastotietoja. Menneen viikon saldo maittain on seuraava:

Suomi 1 307, Yhdysvallat 93, Etelä-Korea 62, Britannia 19, Ruotsi 14, Viro 8, Ranska 5, Belgia 4, Ukraina 3, Kypros 2.

USA:ssa on siis paljon muitakin lukijoita kuin yksi jälkeläisistäni. Britanniassa on ilmeisesti muitakin kuin muuan mainio suurlähettiläs. Etelä-Korean luvut saavat minut aivan ymmälleni. Olisipa joukossa aitoja, etnisiäkin korealaisia, sillä katsottuani esimerkiksi äsken päättyneitä uinnin MM-kilpailuja on mieleni tehnyt jälleen kirjoittaa naiskauneudesta. Kuinka hellästi silmäni lepäävätkään Tyynen meren länsirannikon ja saarten feminiinisessä olemuksessa...

Vai onko yksinkertaisesti vain niin, että monet käyttävät lukemiseen esimerkiksi Koreassa sijaitsevia operaattoreita?

Rohkenenko pyytää kaukomaisia lukijoitani kertomaan itsestään? Olisi hauska tietää millaisia lukijoita tällä blogilla on kaukaisissa(kin) maissa. Se saattaisi tuottaa minulle uusiakin ajatuksia ja aiheentynkiä näihin kirjoituksiin.

Lisäys 4.8.11: Tämän tekstin julkaiseminen on aiheuttanut tilastoissa valtavan muutoksen. Etelä-Korean osuus lähteistä on kasvanut rajusti. Tänään se on jo suurempi yhden päivän osalta (66), kuin koko viikon ajalta (62) muutamia päiviä sitten. Myös käyttöjärjestelmien ja selainten kohdalla asetelma on muuttunut rajusti. Windowsin osuus on kasvanut, niin että Macintosh on romahtanut 18:sta noin kymmeneen prosenttiin, ja IE on jättänyt aikaisemmin selvästi johtaneen Firefoxin kauas taakseen.

Näillä muuttuneilla luvuilla on selvä yhteys. Etelä-Koreasta suuntautuu sivustolleni valtava ja yhä kasvava pommitus. Missään tapauksessa se ei ole ystävällismielinen. Ehkä yllä olevan tekstin sana 'Korea' on riehaannuttanut vakoilukoneet, ehkä asialla ovat spämmerit, ehkä jotkut muut kryptiset palvelut. Toistaiseksi suojaus on toiminut moitteettomasti.

Ja minä kun luulin että minulla olisi eksoottisia lukijoita. Eipä taida ollakaan. Sen sijaan mystisiä vihollisia näyttää olevan, ja ne ovat keskittyneet erääseen tiettyyn Aasian maahan. Saas nähdä mihinkä tämä kaikki johtaa.

12 kommenttia:

 1. Jos käyttää yksityisyytensä suojana Torin (http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network) kaltaista verkkoa, voi käynti näkyä tulevan mistä tahansa maapallolta. Siten tilastotiedoissa saattaa olla joskus heittoa.

  VastaaPoista
 2. Sen tapaista epäilin. Mutta katsotaan nyt, ehkä joku korealainen ilmestyy... :)

  VastaaPoista
 3. Ehkäpä ulkomaalaiset ovat kerrassaan outoa porukkaa - eilen blogissani 220 ihmistä oli katsellut kirjoitusta, jossa oli lähinnä kuvia katsottavana. Kaikki katsojat Suomesta. Toisinaan taas ei ole ensimmäistäkään kuvaa ja silloin lukijoita voi olla vaikka mistä... :D

  VastaaPoista
 4. Kaliforniasta itse isä Google käy lueskelemassa Bloggerila(i)stensa aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
 5. Tänään korealaisten osuus oli reippaasti toista sataa, yli kaksinkertaistunut. Minusta on tullut siellä kuuluisuus! - Tai sitten on todella reitityksistä ja operaattoreista kiinni koko homma.

  VastaaPoista
 6. Tässä olisi hyödyllistä, jos saat yhdistettyä kävijän lähdemaan esimerkiksi kävijän selain- ja käyttöjärjestelmäkokoonpanoon. En tiedä, miten tämän saa Bloggerista ulos. Näistä tiedoista voi joskus päätellä, ettei kyseessä ole ns. elävä ihminen.

  Nykyisin joka tapauksessa joukossa on paljon erilaisia "crawlereita" eli syystä tai toisesta täysin koneellisesti verkon sisältöjä skannaavia "botteja". Sellaisilla myös esim. Google kartoittaa nettiä hakutuloksiaan varten.

  VastaaPoista
 7. Mutta jos E.T rupee lukeen sitten vasta on kaukaaa lukijoita :P

  VastaaPoista
 8. Nyt Korean osuus nousi kahteen ja puoleen sataan. Vakoilu- ja spammikoneet siellä hurisevat! Tuo Korean nousu saattaa johtua siitä että alkuperäisessä jutussa mainitsin maan nimen, joku vakoilukone äkkäsi sen, ja nyt innolla tsekataan olenko minä joku Pohjois-Korean agentti. Hey guys, I'm on your side! :)

  VastaaPoista
 9. "Rohkenenko pyytää kaukomaisia lukijoitani kertomaan itsestään?" - Rohkene vaan. Tässä terveisiä Puujaasta. "Tumhiin Merii Puujaa" - kuuntele, katsele, ihmettele...
  http://www.hindigeetmala.com/song/tumhiin_mere_mandir_tumhiin_merii.htm

  Rakastavaiset aasialaiset

  VastaaPoista
 10. Suomalainen Meksikossa lukee tätä myös!

  VastaaPoista
 11. Hauska kuulla sinusta, Meksikon Anonyymi! Näinkin sinut ja neljä muuta tilastokartallani. Mutta Koreasta on taas tullut päivässä puolentoista sataa Windowsin ja IE:n avulla tehtyä "vilkaisua"...
  Myös haluan tervehtiä sujuvalla suomella kommunikoivaa Puujaan miestä! :)

  VastaaPoista
 12. Palasin tänne kertomaan oman kokemukseni parilta viime päivältä. Samaa mainosta on tullut ensin korealaiselta ja toisaalta kiinalaiselta palvelimelta, kummaltakin parinkymmenen viestin yritys... Pitkään aikaan ei ole tullutkaan mitään, kunnes nyt taas...

  VastaaPoista