tiistai 5. heinäkuuta 2011

Noblesse oblige? Synkkä ennustus...

Lehdet kertovat, että Monacon uusi ruhtinatar oli yrittänyt kolmasti paeta. Ensin Pariisissa, mutta Etelä-Afrikan suurlähetystö ei pystynyt tai uskaltanut suojella kansalaistaan. Sitten formulakisojen aikana, ja lopulta helikopterilla juuri ennen häitä. Poliisi on takavarikoinut palatsin vaatimuksesta hänen passinsa. Samaan aikaan käy selville, että hänen tuore miehensä on levitellyt ruhtinaallista siementään oikein urakalla. Kerrotaan, että morsiamen oli alistuttava siihen, että hän antaa Grimaldeille perillisen ja saa siitä hyvästä viettää aikaansa kultaisessa häkissä.

Millä tavalla Charlene eroaa rikkaisiin arabimaihin ja jopa Eurooppaan kuljetetuista seksiorjista? Kultaista häkkiä lukuunottamatta ei millään tavalla. Muiltakin seksiorjilta viedään passit ja mahdollisuus karata. Entä jos pako joskus onnistuisi? Charlenen elämä olisi pahempaa pakenemista kuin Osama bin Ladenin konsanaan, eikä yllättävä kohtalokas onnettomuuskaan ole pois suljettu mahdollisuus tuon monin tavoin henkisesti ja asenteellisesti sairaan hovin valtapiirissä. Uumoilen Grace Kellyn kaltaista tragediaa, jos en sitten vielä pahempaakin.

Noblesse ei välttämättä aina oblige oikein isoissa piireissä.

2 kommenttia:

  1. Ei eroa oikeastaan mitenkään mikäli tuo pitää paikkansa.

    Joskus tulee aina mieleen, että aidossa monarkiassa olisi puolensa, mutta nykyajan kuninkaalliset ovat siihen ajatteluun kyllä parasta vastalääkettä.

    VastaaPoista
  2. Hesarin Kaisla kai selitti Charlenen ongelman parhaiten: (Muistinvaraisesti lainaten) Charlene on parempi uinnissa kuin karatessa.

    VastaaPoista