keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ärsytyskynnykseen kompastuu

Ärsytyskynnys ylittyy silloin tällöin. Pahimmat ylittymiset tulevat globaaleilta suunnilta, ja ovat tekemisissä pankkien ja rahan kanssa. Mitäpä niistä itkemään, antaa hallitusten itkeä kun ovat pankkien pompotettavina. Mennään ensin vaikka jalkapalloon, siitä voi pieni ihmispoloinen sentään toistaiseksi sanoa mitä vain. Sitten kun sekin on avoimesti kansainvälisen rikollisuden hallussa, harkitaan asiaa uudestaan.

Mestarien liigan ottelussa Benficaa vastaan Barcelonan Fabregas sai keltaisen kortin. Tuomari oli jo poistumassa, kun isokokoinen miljonääri tarttui häntä paidanselkämykseen ja kiskaisi takaisin hyvin intiimin tuntuiseen puhutteluun. Ison firman tähti voi näköjään tehdä mitä vain - tuomarin onneksi Barca johti jo 2-0. Tulipa mieleen legendaarinen Pierluigi Collina (kuvassa alla). Fabregasin temppu
olisi välittömästi merkinnyt punaista korttia ja ulosajoa. Tuomariin ei kosketa, ei ainakaan Collinaan!

Hakan ja HJK:n ottelussa Haka oli jo karannut 2-0 -johtoon, kun HJK keksi heittää kentälle kaksi palloa. Toisella niistä tehtiin sitten kavennusmaali. Tuomarilla ei ollut senkään vertaa sisua kuin Lissabonin tuomarilla, vaan maali hyväksyttiin. HJK:ta vastaan ei temppuilla. Ei Hakakaan uskaltanut tehdä protestia, vaikka tuo sääntöjen mukaan ilman muuta hylättävä maali veikin siltä kaksi tuiki tärkeää pistettä.

Vähän isommalta tuntuu se iltalehdissä ollut uutinen, että Venäjän ulkoministeriö on julkisesti närkästynyt siitä, että Suomi on "uhmannut" Venäjää, eikä totellut venäläisvirkamiehen määräyksiä. Jestas sentään, täivaltion tšuhnat eivät tottele isompaansa! Tšuhnaparka voisi tietysti kysyä, miten Venäjän käyttäytyminen eroaa islamistien käyttäytymisestä? "Mitä me sanomme, se on laki, ja te luuserit tottelette, tai muuten teidän käy huonosti..."

Mitenkä minusta tuntuu, että vanhaan hyvään kommunistiaikaan Venäjä oli jotenkin turvallisempi, tai ainakin ennalta arvattavampi, kuin nykyinen isotteleva ja pomotteleva "teherähän mitä taharotahan" -maa...

1 kommentti:

  1. "HJK:ta vastaan ei temppuilla."

    Välillä alkaa tuntua, että jotkut ovat tuohon suuntaan vihjaillessaan oikeasti tosissaan.

    VastaaPoista