lauantai 6. joulukuuta 2014

Hieno nainen

Kerran vielä palaan Georg Henrik Theslöfin pariin. Hän oli suomenruotsalainen sanomalehtimies ja pakinoitsija nimimerkkinään Brummel & Co. Hän kirjoitti 1920-luvulla  huumorilla terästettyjä käytösoppaita hienoille miehille, hienoille naisille ja hienoille tupakoitsijoille. Monien mielestä nämä kirjat edustavat vanhan heteropatriarkaatin sovinistisinta sontaa, mutta katsotaanpa näytteeksi naiskirjan ensimmäisiä sivuja. Eikö niistä kumminkin hengi jotain suloista tuoksua vanhoista ajoista, jolloin miehet olivat miehiä, naiset naisia, ja laivat sekä puuta että rautaa?

4 kommenttia:

 1. Onkohan noiden kuvien tarkoitus kertoa, että hymy kannattaa aina, vaikka olis minkälainen pedon hymy tai hain hammaskalusto... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin väittää luottavaisin mielin, että viimeisen kuvan ajatuksena on varoittaa hammaskaluston esilletuomisesta hymyillessä, sitä kun pidetään, syystäkin, halpahintaisena ja rahvaanomaisena. Minä tunnen suurta myötähäpeää joka kerta kun näen ns. pääministeri Stubbin irvistämässä kuin kiukkuinen hevosenluuska.

   Poista
 2. Kiitos tästä, sillä kaikki tuo lukemani oli hassua, syvällistä ja samanaikaisesti kovin typerääkin. Miehen toive naiseudesta. Onneksi voimme olla myös aitoja ja autenttisia; me hyvyyttä ja viisautta omaavat naiset. Kovin on hyötyperäistä sekä omistavaa sellainen laskelmointi, johon tuo kirjoitus naista opasti. Kaunis luonne on korvaamaton sekä viisaus, niitä ei saa rahalla eikä keplottelulla. Siksipä se rakkaus on niin mahdotonta ja tuiki harvinaista.

  VastaaPoista
 3. Jenny Haukiolla on lämmin hymy.

  V.

  VastaaPoista