torstai 14. maaliskuuta 2013

Talitintin kuumatka ja taivaan joutsenet

 
 
Vanha massiivinen pöytäkoneeni on korjattavana vajaan viiden häiriöttömän käyttövuoden jälkeen. Mieli paloi kuitenkin kuvantekoon, ja yritin sellaista varakoneenani toimivalla Windows-läppärillä. Voi surkeus! Pieni kuvaruutu, vähän oudoksi jäänyt käyttöjärjestelmä ja esimerkiksi fonttien paljon pienempi valikoima tekivät homman hankalaksi ja silmät rasittuneiksi. Tällainen kuvasta kuitenkin tuli, vähän keskeneräinen luonnos.
 
Lintu kuvan keskellä on "hoviluontokuvaajani" Jote Aholan lintukuvasta varastettu, loppu sälä erilaisista nettilähteistä. Teksti on - tietenkin - tanka, mutta huvikseni muunsin sitä vähän loppusointuisen runon suuntaan. Ja kuvat suurenevat klikkaamalla.
 
Alla on viimeinen vanhalla koneella tehty kuva, josta säilyi vain pienennetty versio. Irrotin siihen joutsenparin Mari Laakson kauniista järvivalokuvasta, sekä kuunsirpin jonka varastin jo mainitulta Aholalta. Tähtikuvio on valittu aiheen mukaan. - Onkohan tällä taivaallisiin näkyihin kiintymisellä jokin syvempi symbolinen pohja?
 

 
 
Olkoot nämä kuvat sitten vaikka tervehdys uudelle paaville, yllättäen ensimmäiselle Franciscukselle! Toivottavasti hänestä kirjoitetut myönteiset arvelut pitävät paikkansa!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti