tiistai 21. toukokuuta 2013

Törkeää: Venäjän ei annettu voittaa viisuja!

Venäjän ulkoministeri Lavrov pitää törkeänä, ettei Venäjän euroviisuedustaja saanut yhtään pistettä Azerbaidzhanilta. Myös suomalaiset ministerit ovat puhuneet ulkopoliittisesta ongelmasta oman edustajamme pisteettömyyden vuoksi. Erona on, ettei Venäjän ministeri laske leikkiä, ja että syytöksen kohteena olevat vakuuttavat olevansa järkyttyneitä.

Samaan aikaan eräs pahamaineinen, myös desantiksi nimetty dosentti on tehnyt rikosilmoituksen Tampereen kaupunkia vastaan, kun se ei päästänyt hänen Venäjä-konferenssiaan kirjastotalo Metsoon. Ylimielisyys ja despootinelkeet tarttuvat aggressiivisen, kunniastaan aran, yksinvaltaisen ja sanelevan suurvallan pieniin palvelijoihinkin. Kun Suomi-Venäjä-seura ei päästänyt dosentin Stalin-tilaisuutta Lenin-museoon, saamme odottaa lisää toimenpiteitä.

Venäjä pyrkii lietsomaan pelkoa, ja siinä se onnistuukin. Pelko synnyttää myös vihaa, uhmaa ja epäluuloja. Tämän ei pitäisi olla kenellekään uutta. Alkaisi kohta olla johtopäätösten aika.

4 kommenttia:

 1. Myös mainittu dosentti pyrkii lietsomaan pelkoa ja epäluuloja. Joulukuussahan HS kertoi hänen tehtailleen yli 90 valitusta ja rikosilmoitusta; satanen on takuulla jo mennyt rikki. Kyllä siinä on esim. itsesensuuri toimittajilla lähellä, kun koko ajan on pelko, että haastetaan oikeuteen.

  Erään perussuomalaisen blogistikansanedustajan tapaan dosenttikin on älykäs. Ja kuten tiedämme, älykkään ihmisen siirtyessä lavealle polulle voi jälki olla rumaa.

  Ville Haapasalo sanoi kerran haastattelussa, ettei usko, että Venäjälle tulee koskaan todellista demokratiaa, koska valtavaa maata ei voida niin hallita. Mutta sitten kun kuohahtaa yli, seuraukset voivat maan sisällä olla tavattoman rumia, kuten mm. viime vuosisadalla nähtiin.

  VastaaPoista
 2. "Alkaisi kohta olla johtopäätösten aika."

  Katselin äsken telkkarista ohjelmaa Elias Simojoesta. Toivottavasti kuitenkaan ei tehdä samoja johtopäätöksiä...

  VastaaPoista
 3. Simojoki-ohjelmassa haastateltiin mm. Eliaan pikkuserkkua, Liisa Tenkkua. Googlasin Tenkkua, ja yhden linkin takaa löytyi hauska tarina Järvenpään Seurakuntaopistolta:)

  VastaaPoista
 4. No mitkä johtopäätökset? Pitäisikö Bäckman muiluttaa tai jotain?

  VastaaPoista