perjantai 24. toukokuuta 2013

Tänään: SiegfriedWagnerin juhlavuoden kunniaksi on Teemalta jo tullut Sormus-sarjan kaksi ensimmäistä oopperaa. Tänään on Siegfriedin vuoro. Siinä on tietysti myös joukko ihmeellisen hienoja kohtauksia, kaikkein huikeimpana kuitenkin 3. näytöksen lopulla Brünnhilden herääminen. Valitettavasti yllä oleva näyte alkaa vasta myyttisen sankarittaren laulusta. Sitä on edeltänyt sama valtavan hieno orkesterijakso, joka säestää Brünnhilden sanoja

Heil dir Sonne!
Heil dir, Licht!
Heil dir, leuchtender Tag!

Näin tapaa hiukan hölmö ja kaikesta hyvin tietämätön Siegfried ensimmäisen naisensa, tätipuolensa, joka on huolehtinut siitä että sankarin elämä pääsi alkuun. Jos Siegfried ei tiedäkään juuri mistään juuri mitään, entinen valkyria tietää kaiken hänen puolestaan, ja niin syntyy suuri rakkaustarina - joka tosin jalostuu vasta katastrofien ja kuoleman kautta huomenna nähtävässä Götterdämmerungissa.

3 kommenttia:

 1. Ja ajatella, että J. R. R. Tolkien kiisti magnum opuksensa ilmiselvän yhteyden Wagnerin Ringiin.

  Häpeä tunnustaa, että vasta 26-vuotiaana katson nyt ensimmäistä kertaa Nibelungin sormusta kokonaisuudessaan. Etenen Teeman vauhtia. Esa Pakarisen sanoin: "Voi veljet ja siskotti!" Kokemus on ollut jalat alta vievä, ja vielä on siis 8 tuntia ilotulitusta jäljellä.

  Niille jotka eivät jaksa odottaa, Siegfried on jo Areenassa katsottavana: http://areena.yle.fi/tv/1897535

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt myös Götterdämmerung: http://areena.yle.fi/tv/1900911

   Muistakaa katsoa kaikki kiinnostuneet!

   Poista
 2. Katson parhaillaan tv:stä. Se on MAHTAVAA katseltavaa!
  Kuvaa hyvän ja pahan taistelua. Pelkoa ja rohkeutta. Sukupolven vaihtumista. Olen hurmiossa, kauhistunut ja ihastunut yhtä aikaa! Katsoin jo aamulla Areenalta. Aina vain paranee! Jaan ilon siitä kanssanne!

  VastaaPoista