perjantai 26. heinäkuuta 2013

Lupaus: Snowdenia ei tapeta eikä kiduteta!


Yhdysvaltain oikeusministeri on luvannut, ettei Snowdenia odota kidutus eikä kuiolemantuomio, jos hänet luovutetaan amerikkalaisille. Snowden paljasti maanmiehilleen ja maailmalle, että USA vakoilee massiivisesti nettiä, ja muunmuassa myös EU:ta. Monelle tämä ei ollut edes uutinen.

Jos Norjan oikeusministeri olisi luvannut, ettei hirmumurhaaja Breivikiä aiota tappaa eikä kiduttaa, lausuntoa olisi pidetty pöyristyttävänä, huolimatta siitä mitä murhamies oli tehnyt. Ehkä Venäjällä ja USA:ssa olisi hiukan hymähdetty, ja pidetty lausuntoa osoituksena Euroopan heikkoudesta?

Monet eurooppalaiset todella pelkäävät hiukan venäläisiä ja amerikkalaisia. Minusta tämä ei kuitenkaan ole heikkous, vaan osoitus Euroopan syvästi omaksutusta sivistyksestä. Olen ylpeä kotimantereestani Euroopasta.

5 kommenttia:

 1. Samaa mieltä. Mutta Euroopan ainoa toivo näitä kahta hydraa vastaan on yhdistyminen. Nykyisestä Unionista ei tuohon tehtävään selvästikään ole, eli jotain muuta pitäisi keksiä ja pian.

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset lupaukset herättävät poikkeuksetta luottamuksen lupauksenantajaan. Samaten miehen kannattaa naisen kanssa ensitreffeille mennessään luvata, ettei raiskaa eikä pahoinpitele tätä, mistä nainen taatusti saa mielenrauhan.

  VastaaPoista
 3. Niin. Tuo Snowdenhan on nyt kriittiseksi itsensä ylentäneen viher-vasemmiston uusi poliittinen toy-boy. Pian tulee T-paita ihan varmasti. Edeltävä luihuinen oli edelleen Ruotsia ja raiskausoikeudenkäyntiä siellä pakoileva Assange. Ja onhan meillä aina ja ikuisesti tietyissä piireissä rakastettu ( kolmannesta maailmansodasta unelmoinut ) Guevara. Eli en nyt oikein tiedä tuosta eurooppalaisesta sivistyksestä, kun tuollaisia sankareita adoptoimme syliimme. Patologinen USA-vastaisuus on kyllä meillä niin verissä että mikä tahansa kelpaa.

  USA vastasi muuten noin, kun Snowden esikuntineen ihmisoikeuksien luvatussa Putin-landiassa halusi väistää USA:lle luovutuksen väittämällä tulevansa kotimaassaan kidutetuksi. Samaa taktiikkaa käyttää Assange. Eli kyllä nämä veijarit propagandan keinot osaavat.

  -joram-

  VastaaPoista