lauantai 29. syyskuuta 2012

Saarijärvensaarenlammensaari

Tässä on meren saari, jonka tienoilla on muuten harvinaislaatuista eliöstöä, kuten kuvasta näkyy. Saarta kohti purjehtivalla laivalla ei ole mukanaan Mr. Darwinia, joten tuo eliöstö on toistaiseksi jäänyt taksonomian ulkopuolelle. Jotta näin jatkuisikin, olen jättänyt merkitsemättä rannikon vaaralliset karikot ja hirveät vesipyörteet jotka imaisevat nieluunsa laivan kuin laivan.

Saaren nimi on Saari, ja sillä on kiintoisa maantieteellinen olemus. Keskellä saarta on näet Saarijärvi, jonka keskellä on Saarijärvensaari. Keskellä sitä on Saarijärvensaarenlampi, ja sen keskellä taas pieni Saarijärvensaarenlammensaari. Asetelma on monimutkaisempi kuin sillä itäkarjalaisella järvellä, jonka nimi sodanaikaisessa saksalaiskartassa oli Jaurjärviozerosee. Tuo nimi kuuluu näet suomeksi "Järvijärvijärvijärvi", vaikka tuo vesialue on vain yksinkertainen ja tavallinen pikku järvi.

Saarijärvessä asuu Ahven. Kysymys kuuluu: "Kun Saarijärvi on saaressa, ja Ahven on järvessä, onko Ahven siis saaressa?" Jos Ahven on saaressa, se on siitä erikoinen, että se pääsee saaresta laskupuroa pitkin pois. Saaressa oleva ihminen sensijaan ei pääse saarelta pois ilman laivaa (joka haaksirikkoutumatta ei pääse ulapalle), eikä uidakaan kannata meripetojen vuoksi.

Kuvaa klikkaamalla se suurenee. Silloin näkyy paremmin myös sen oikeassa alakulmassa uiskenteleva Kaunis Melusine. Hän on minun - minä näin hänet ensin! Salaisuudeksi sen sijaan jää, mitä aivan ihmeellistä Saarijärvensaarenlammensaaressa on. Sen tiedon tulen viemään mukanani hautaan.

Voi olla, että kerron myöhemmin minkälaista Saarella on ja mitä siellä tapahtuu. Juuri nyt tuntuu siltä että kertomista sieltä riittäisi.

3 kommenttia:

  1. Ota sie vain Melusine, mie otan tuon oikeassa yläkulmassa näkyvän urhon. Mutta hauska Saari, voisin tulla käymään kans.

    VastaaPoista
  2. Näet Sanna olemattomia. Oikeassa yläkulmassa ei ole mitään urhoa... Aah, no nyt ymmärrän! Olet käynyt tuolla ennen kuin se urho joutui vasemman yläkulman hirviön suuhun!

    VastaaPoista
  3. Pahus! Melusiinin lemmikkikotkakala söi sen... no, täytyy ottaa se kala sitten.

    VastaaPoista