sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Metsän saalis


Metsältä palatessaan mies muinoin toi mukanaan tuiki välttämätöntä syötävää. Ansapolku eli virkatie oli joskus miehenmetsän pituinen, eli sellainen että sen päivässä ehti kiertää. Ajat muuttuivat, eikä virkaan päästäkseen enää tarvinnut mennä metsään, vaan siihen riittivät kalustetut ja lämmitetyt huoneet. Jäniksen sijasta metsä tarjosi miehelle kuitenkin mahdollisuuden kerätä kukkia niitä himoitsevalle naiselleen. Eipä sankaruuskaan mieheltä välttämättä minnekään kadonnut. Hirvenhiihtämiselle tuli vuoristossa kilpailijaksi joskus jopa hengenvaarallinen yritys poimia naiselle tämän himoitsema Edelweiß. Samalla mies kykeni todistamaan naiselle olevansa miehuullinen ja rakastamisen arvoinen.

Nainen ja kukkaset ovat erottamattomassa yhteydessä toistensa kanssa. Ei portrettia naisesta, tai symbolikuvaa, ettei siihen liittyisi runsas kukintojen määrä. Jopa naisen hankalille ajoille tulevat avuksi eufemistiset Vuokkoset... Naiset ovat nuorina nupussaan, ja puhkeavat tai aukeavat lopulta kukkaan, kaikkine jopa konkreettisine sivumerkityksineenKukkasten poimiminen on naisille jo tyttöajoista lähtien maaninen tarve. Siinä he riipovat kukkaketoa, ja irti revityt kukat nuutuvat hikisissä kätösissä. Tämä toiminta on ehkä syvästi symbolista. Naisen kauneuden rinnalla kukkien kauneus tuntuu uhkaavalta, ja niinpä keto on tyhjennettävä näistä pikku häiriötekijöistä... Siinä työssä mieskin voi tuntea itsensä tarpeelliseksi, ja odottaa sankaritekojensa jälkeen asianmukaista palkintoa.5 kommenttia:

 1. Vastalause! Kaikki naiset ei halua riipiä kukkia nuutumaan, vaan tykkäävät katsoa niitä seuraavallakin kerralla siitä ohikulkeissaan.

  VastaaPoista
 2. KR

  SEN SAALIIN

  saa kohta antaa
  Kaisalle, kun ampuu noin
  karkeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden tavun sakkokierros sinullekin! :D
   Mutta Kaisasta olen tosi huolissani. Yrittää urhoollisesti antaa haastatteluja, mutta puhui jo syksyllä jotain huolestuttavaa. Nyt ei Kaisalle kukkia, vaan Teletappien ISO HALI!

   Poista